Mājoklis kā muzejs: Rīgā pārdošanā nonācis jūgendstila dzīvoklis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: city24.lv

Rīgas Klusajā centrā, slavenajā jūgendstila namā Alberta ielā 2 iegādei šobrīd pieejams kāds pavisam izsmalcināts un elegants, 158,5 m2 plašs piecu istabu dzīvoklis. 

Dzīvoklis izceļas ar greznu apdari un saglabātām kultūrvēsturiski nozīmīgām detaļām - restaurētiem koka logu rāmjiem, restaurētām pildiņu durvīm un divām greznām stūra kamīnkrāsnīm.

Foto: city24.lv

Visas mīkstās mēbeles dzīvoklī ir īpaši izmeklētas un pasūtītas Itālijā, koka mēbeles ir radītas pēc īpašnieku pasūtījuma un ir izcilu mēbeļu meistaru roku darbs. 

Elegantajam mājoklim ir ērts un pārdomāts plānojums - priekštelpa ar ģērbtuvi un palīgtelpu, plaša viesistaba ar izeju uz nelielu balkonu, labiekārtota, moderna virtuve, kas apvienota ar ēdamistabu, saimnieku guļamistaba ar vannas istabu un ģērbtuves telpu, atsevišķa guļamistaba ar vannas istabu. 

Foto: city24.lv

Smalkais dzīvoklis atrodas četru stāvu jūgendstila ēkas otrajā stāvā, kas celta 1906. gadā pēc arhitekta Mihaila Eizenšteina projekta.

 Kā zināms, Alberta ielas ēkas izceļas ar neparasti piesātinātu stilizētu augu motīvu, figurālu veidojumu un ģeometrisku figūru sablīvējumiem fasāžu apdarē. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu