"Sadales tīkls" ārkārtas situācijas laikā veiks tikai neatliekamos elektrotīkla uzturēšanas darbus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Lai ārkārtējās situācijas laikā nodrošinātu klientiem nepārtrauktu elektroapgādi, elektroenerģijas sadales sistēmas operators AS "Sadales tīkls" šajā laikā veiks tikai neatliekamos elektrotīkla uzturēšanas darbus, aģentūru LETA informēja "Sadales tīkla" pārstāve Tatjana Smirnova.

Viņa norādīja, ka "Sadales tīkls" veicis izmaiņas ikdienas darba režīmā, lai netraucētu attālināto mācību norisi skolās. 

Ārkārtējās situācijas laikā kompānija veiks tikai tos elektrotīkla uzturēšanas, atjaunošanas un remontu darbus, kuri jāveic nekavējoties, lai nodrošinātu klientiem nepārtrauktu elektroapgādi. Ja plānoto darbu veikšanai būs nepieciešams elektroapgādes pārtraukums, tas tiks veikts pēc plkst.12, netraucējot skolēnu attālinātai apmācībai.

Smirnova skaidroja, ka "Sadales tīkls" ārkārtējās situācijas laikā turpina operatīvo darbu - novērst elektrotīkla bojājumus, veikt remontu, uzturēšanas un atjaunošanas darbus, tomēr ikdienas darba režīms tiek pielāgots situācijai valstī un uzņēmums pārskata plānoto darbu nepieciešamību un laiku. 

Vidēji dienā "Sadales tīkls" veic apmēram 90 elektrotīkla remontu, uzturēšanas un atjaunošanas darbu, kuriem nepieciešams elektroapgādes pārtraukums, jo speciālisti strādā, ievērojot visas darba drošības prasības. 

Šonedēļ, lai pēc iespējas mazāk traucētu mācību procesu gan skolās, gan skolēnu un skolotāju dzīvesvietās, "Sadales tīkls" veicis izmaiņas operatīvo darbu plānā un realizēs tikai tos projektus, kas ir jāveic nekavējoties. Šādā režīmā uzņēmums turpinās darbu līdz ārkārtējās situācijas atcelšanai.

Darbus, kuru veikšanai nepieciešams elektroapgādes pārtraukums un kas var traucēt attālināto mācību procesu, "Sadales tīkls" pielāgos skolu nodarbību grafikam un sāks pēc plkst.12, kad skolēni būs sekmīgi pieslēgušies e-mācību videi un saņēmuši mājas darbus. Klienti, arī skolas, par šādiem elektroapgādes pārtraukumiem tiks savlaicīgi informēti, lai ikviens spētu tiem savlaicīgi sagatavoties. Ar skolām "Sadales tīkls" sazināsies arī individuāli, lai pārliecinātos, ka visi skolotāji par plānotajiem darbiem tiks informēti.

"Sadales tīkls" izpilddirektors Sandis Jansons norādīja, ka, neraugoties uz valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, visi uzņēmuma piedāvātie pakalpojumi ir klientiem pieejami kā ierasts un uzņēmums turpina operatīvo darbu. 

"Elektrotīkla bojājumus turpinām novērst visu diennakti, taču plānoto ikdienas elektrotīkla uzturēšanas, atjaunošanas un remontu darbu apmēru samazinājām un realizējam tikai tos projektus, kuri ir steidzami un kurus nav iespējams pārcelt, jo elektrotīkls, kā jebkuras inženiertehniskās iekārtas, nevar garantēti funkcionēt bez periodiskām pārbaudēm, savlaicīgas atjaunošanas un remontdarbiem," pauda Jansons, piebilstot, ka uzņēmums arī seko valdības lēmumiem un pielāgosies situācijai, nepieciešamības gadījumā veicot izmaiņas operatīvo darbu plānā. 

Ja elektrotīkla remontu, uzturēšanas vai atjaunošanas darbu veikšanai "Sadales tīkls" būs nepieciešams elektroapgādes pārtraukums, klienti informāciju ar plānoto darbu datumu, laiku un ilgumu saņems īsziņas vai e-pasta veidā. Lai ikviens klients operatīvi saņemtu informāciju par notikumiem elektrotīklā, kas skar viņa īpašumu, "Sadales tīkls" aicina portālā "e-st.lv" atjaunot kontaktinformāciju.

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatīšanos, "Sadales tīkls" ir izstrādājis drošības pasākumu plānu un ievēro visus valsts noteiktos drošības pasākumus.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu