Apzinīgi iedzīvotāji ar saviem auto palīdz apturēt bīstamu šoferi (11)

Bēg reibumā
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: скриншот сюжета Degpunktā

Spraigi notikumi, ko pavadīja operatīvā transporta sirēnu gaudošana un bākuguņu gaismas, svētdienas pievakarē risinājās kādā Dzelzavas ielas daudzstāvu dzīvojamo māju iekšpagalmā. Tos pa sava dzīvokļa logu vēroja kāds Pļavnieku iedzīvotājs, kurš tikai vēlāk saprata, ka faktiski spēj paredzēt nākotni, jo viņa prognoze, ka notikumi tiks atspoguļoti televīzijā, piepildījās.

Kā vēlāk izrādījās, jandāliņu Pļavniekos bija sarīkojis kāds Volkswagen Touran vadītājs, ar kuru policisti bija saskatījušies tikai mirkli iepriekš, kad tas Grīziņkalna apkaimē izpildīja dažus aizdomīgus manevrus, ziņo TV3 raidījums Degpunktā.

Turpinot vērot Touran braukšanas manieri un ielūkojoties policijas datu bāzē, atklājies, ka konkrētajam spēkratam jau labu laiku ir aizliegts piedalīties ceļu satiksmē. 

Rīgas Pašvaldības policijas Latgales pārvaldes pārstāvis Guntis Bērziņš raidījumam stāsta, ka Touran vadītājs palielinājis ātrumu un centies pazust no likumsargu redzesloka. Policisti ieslēdza skaņas signālus un bākugunis, un deva rīkojumu vadītājam apstāties. Touran vadītājs gan to neņēma vērā un sāka mukt Purvciema virzienā, pie tam milzīgā ātrumā un vairākus krustojumus šķērsojot pie aizliedzošā signāla.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Lai gan bēglis no sava auto izspieda visu, uz ko tas spējīgs, policistiem tomēr izdevās noturēties līdzi un panākt kādā Dzelzavas ielas māju pagalmā, kur Touran nonāca viņam izveidotās lamatās.

Kā norāda bērziņš, šīs lamatas, riskējot ar savu īpašumu, ar automašīnām izveidojuši cilvēki, līdzko dzirdēja sirēnu skaņas. Jau mirkli vēlāk bēgošais autovadītājs bija saslēgts rokudzelžos un vēlāk nogādāts ekspertīžu centrā, kur viņam konstatēts aptuveni 2 promiļu reibums. Par viņa sodīšanu lems tiesa. 

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu