ASV nedēļas laikā bez darba palikuši vairāk nekā trīs miljoni cilvēku

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Pēdējās nedēļas laikā ASV sasniegts rekordliels bezdarbnieku skaita pieaugums - dažu dienu laikā par bezdarbniekiem kļuvuši vairāk nekā 3,3 miljoni amerikāņu, vēsta CNN, atsaucoties uz ASV Darba departamentu. 

Tik liels bezdarbnieku skaita pieaugums ASV ir reģistrēts pirmo reizi vēsturē. Bezdarba dati ASV tiek aktīvi monitorēti kopš 1967. gada. Iepriekšējais rekords bija 695 000 bezdarba pieteikumi 1982. gada oktobrī. Pagājušajā nedēļā bez darba oficiāli ASV bija 282 000 bezdarbnieku, bet Covid-19 ierobežojumu dēļ tika slēgti ļoti daudzi uzņēmumi, kā rezultātā vairāk nekā 3 miljoni amerikāņu zaudēja darbu. 

Ekonomisti prognozē, ka ASV otrajā ceturksnī ieslīgs recesijā, tomēr jau gada otrajā pusē gaidāma ekonomikas atgūšanās, kā rezultātā samazināsies arī bezdarbnieku skaits. 

Iepriekš vēstīts, ka ASV Senāts trešdien pieņēmis bezprecedenta divus triljonus dolāru (1,8 triljonu eiro) vērtu ekonomikas stimulēšanas programmu Covid-19 pandēmijas seku mīkstināšanai.

Ekonomikas stimulēšanas programmā paredzēts nodrošināt aptuveni divus triljonus dolāru veselības aprūpes iestādēm, uzņēmumiem un amerikāņiem, kurus smagi ietekmē koronavīrusa pandēmija.

Likumprojekts ir vērienīgs ekonomikas plāns, kas iecerēts, lai visā valstī stabilizētu mājsaimniecības un uzņēmumus, pieaugot bažām par dziļu ekonomisko recesiju, kas var izraisīt rezonansi visā pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu