Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes policija brīdina par krāpniecību, izmantojot Facebook un eBay platformas (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas policijas vienības uzmanības redzeslokā ir nonākusi krāpniecības shēma – Facebook platformā ar sludinājumiem latviešu, lietuviešu un poļu valodā tiek uzrunāti cilvēki, aicinot tos iesaistīties preču pārdošanā tiešsaistē. Sludinājumus izvietojušās personas piedāvā veikt dažādu preču pārdošanu, izmantojot eBay vai Paypal kontus.

Pārdodamās preces tiek piegādātas uz eBay/Paypal konta turētāja dzīvesvietu, sludinājuma izvietotājs atsūta arī preces aprakstu un foto, ko izvietot eBay platformā. Pārdodot preci, pārdevējs patur sev noteiktu naudas summu, bet pārējos līdzekļus pārskaita sludinājuma izvietotāja norādītajā bankas kontā.

Cilvēki, kas pārdevuši preces, pēc kāda laika saņem paziņojumu no eBay/Paypal, ka sākotnējā preču iegāde notikusi, izmantojot zagtus kredītkaršu datus. Kredītkaršu īpašnieki pieprasa naudas līdzekļu atmaksāšanu, un eBay/Paypal noņem attiecīgās summas no preci tālāk pārdevušās personas konta. Ar sludinājumu izvietojušām personām sazināties nav iespējams, jo uz saziņu Facebook vai pa norādītajiem telefona numuriem tās vairs neatbild.

Apvienotās Karalistes policija aicina ņemt vērā, ka, piekrītot pārdot nezināmas izcelsmes preces ar sava eBay konta starpniecību, vēlāk var nākties atmaksāt lielas naudas summas, kā arī var tikt ierosināta izmeklēšana par krāpniecību un naudas atmazgāšanu

Policija norāda - ja esat Facebook un eBay lietotājs, un saskaraties ar šādu Facebook sludinājumu latviešu valodā, kurā piedāvāts gūt vieglu peļņu, savā eBay kontā izliekot un pārdodot dažādas vērtīgas preces, lūdzam neiesaistieties nekādā saziņā. Neveiciet un nesaņemiet nekādus maksājumus šo sludinājumu sakarā caur saviem PayPal kontiem.

Tāpat gadījumā, ja rodas aizdomas par krāpnieciskiem sludinājumiem, aicinām par tiem ziņot Facebook administratoriem, lietojot "ziņojuma" funkciju. Savukārt, ja esat kļuvis par upuri šādai vai līdzīgai krāpniecības shēmai, lūdzam ziņot Valsts policijai pa tālruņa numuru 110 vai Apvienotās Karalistes Krāpšanu izmeklēšanas dienestam (Action Fraud) pa tālruni +443001232040 vai interneta vietnē https://www.actionfraud.police.uk/

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu