Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkā cietis cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkā daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā Dobelē cietis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu glābēji saņēma otrdienas rītā plkst.8.29. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamā mājā gultā deg matracis divu kvadrātmetru platībā, kā rezultātā izveidojies sadūmojums.

Pirms VUGD ierašanās kaimiņš bija palīdzēji no ēkas izkļūt četriem cilvēkiem, no kuriem viens bija cietis un tika nodots mediķiem.

Plkst.9.32 ugunsgrēks tika likvidēts. VUGD pateicas kaimiņam par drosmīgo un pašaizliedzīgo rīcību. Dienests arī informē, ka dzīvoklī, kur notika ugunsnelaime, bija uzstādīts dūmu detektors.

Otrdien valstī kopumā dzēsti 109 ugunsgrēki, to skaitā 46 kūlas ugunsgrēki. No 63 ar kūlu nesaistītajiem ugunsgrēkiem 12 dzēsti novados, divi Rīgā, bet trīs citās pilsētās.

Ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, vieglā automašīna un dzīvojamais vagons, žogs, zaru kaudze, četros gadījumos meža zemsedze, dārza māja, siena ruļļi, skaidas bunkurā un elektrolīnijas balsta stabs.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši arī 18 glābšanas darbus - piecus novados, astoņus Rīgā, bet piecus citās pilsētās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu