Dienesti saņēmuši no konfiscētā spirta veidotus dezinfekcijas līdzekļus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Iekšlietu ministrija

Iekšlietu ministrijas (IeM) Nodrošinājuma valsts aģentūrā saņemtas pēdējās piegādes ar dezinfekcijas līdzekļiem, kas saražoti no likumpārkāpējiem konfiscēta spirta, informēja IeM.

 AS "Madara Cosmetics sadarbībā ar SIA "L.Ē.V." daļu spirta par dezinfekcijas līdzekļiem pārstrādāja bez maksas, un pārējo daļu - lūdzot samaksu tikai par izmantoto taru. Tāpat spirtu bez maksas pārstrādāja SIA "Rīgas laku un krāsu rūpnīca".

Saņemtais dezinfekcijas līdzeklis izdalīts iekšlietu dienestiem virsmu dezinfekcijai, kā arī jau nodots citām iestādēm, ieskaitot Valsts probācijas dienestu un Ieslodzījuma vietu pārvaldi.

"Esmu pateicīgs abiem uzņēmumiem par to, ka tie bija atvērti palīdzēt valstij grūtā brīdī un tik operatīvi saražoja līdzekļus lietošanai. Tādā veidā mums arī valsts budžetā ir izdevies ietaupīt būtisku summu, ko būs iespēja novirzīt citām vajadzībām pandēmijas radītās krīzes apstākļos," norāda iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Kopumā dienesti saņēmuši vairākas tonnas dezinfekcijas līdzekļa.

Kā vēstīts, nesen IeM paziņoja, ka tās padotībā esošās iestādes saskaras ar problēmu, ka dezinfekcijas līdzekļi lielā pieprasījuma dēļ vairs nav iegādājami vai arī tirgotāji prasa neadekvāti augstu cenu.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien atklāja, ka Ministru kabinets šonedēļ varētu lemt par centralizētu medicīnas aizsarglīdzekļu iegādi, uzglabāšanu un sadali. 

"Līdz šim slimnīcas aizsarglīdzekļus iepirka pašas, bet tie ir nepieciešami arī policistiem, aptiekāriem u.c. Mēs vēlamies aizsarglīdzekļus iegādāties centralizēti, lai iepirkums būtu vērienīgāks, tādējādi tos iegūstot par labāku cenu," skaidroja Kariņš.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu