Par sešu bērnu sišanu mātei deviņi gadi cietumā un jāmaksā 15 000 eiro kompensācijās (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Mātei par savu sešu bērnu sišanu Daugavpils tiesa piespriedusi deviņu gadu cietumsodu, kā arī lēmusi piedzīt 15 000 eiro kompensācijas, informēja Daugavpils tiesas priekšsēdētāja palīdze Aiga Trokša-Traško.

Sieviete atzīta par vainīgu tīšu vidēju miesasbojājumu nodarīšanā, ja tām bijis mocīšanas vai spīdzināšanas raksturs un tās izdarītas pret personu bezpalīdzības stāvoklī, kā arī smagu miesas bojājumu nodarīšanā, kas izdarītas pret personu bezpalīdzības stāvoklī. Viņu tiesa atzina par vainīgu arī cietsirdībā un vardarbībā pret nepilngadīgo.

Galīgais sods pēc noziedzīgu nodarījumu kopības, daļēji saskaitot piespriestos sodus, noteikta brīvības atņemšana uz deviņiem gadiem un probācijas uzraudzību uz trīs gadiem. Savukārt drošības līdzeklis līdz sprieduma spēkā stāšanās dienai grozīts no uzturēšanās noteiktā vietā un aizlieguma izbraukt no valsts uz apcietinājumu.

Tāpat tika nospriests piedzīt no sievietes bērnu labā morālā kaitējuma kompensāciju, kopā 13 705 eiro, un valsts labā cietušajam izmaksāto valsts kompensāciju 1295 eiro.

Jau ziņots, ka sākotnēji lietā apsūdzēts bija arī bērnu tēvs, taču viņš ir miris, un attiecībā uz vīrieti kriminālprocess izbeigts.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, prokuratūras apkopotie pierādījumi liecina, ka vecāki pret saviem sešiem mazgadīgajiem bērniem pielietoja cietsirdīgu un vardarbīgu izturēšanos, mazgadīgajiem nodarot fiziskas un psihiskas ciešanas.

Sutugina informēja, ka 2015.gada nogalē bērnu māte bērnam liedza ēdienu un dzērienu, bet, kad mazgadīgais, būdams izsalcis, bez atļaujas paņēma sev un noslēpa piena pudelīti un krūzi ķīseļa, viņa visu pārējo bērnu klātbūtnē sāka viņu lamāt un ar metāla kruķi veica vairākus sitienus pa bērna ķermeni, nodarot viņam smagus miesas bojājumus. Turpinot savas darbības, kas bija vērstas uz bērna mocīšanu, apsūdzētā tīši salauza cietušajam kāju.

Bērnam nodarītie miesas bojājumi tika slēpti.

Bērnu tēvs pielietoja fizisku vardarbību pret katru no bērniem, sitot viņiem ar koka nūju pa ķermeni. Bērnu māte vīra darbības nepārtrauca, informēja Sutugina.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu