VM iestādēm būs jāpublisko pārskats par Covid-19 laika piemaksām mediķiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NMPD iegādājas jaunu aprīkojumu īpaši smagu Covid-19 pacientu transportēšanai
NMPD iegādājas jaunu aprīkojumu īpaši smagu Covid-19 pacientu transportēšanai Foto: Dmitrijs Suļžics_F64

Veselības ministrijas (VM) iestādēm būs jāpublisko pārskats par martā izmaksātajām Covid-19 ierobežošanas piemaksām mediķiem, mikroblogošanas vietnē "Twitter" ziņoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

"Krīzes piemaksa mediķiem no sākta gala ir bijusi paredzēta tiem kolēģiem, kas tieši iesaistīti Covid-19 epidēmijas ierobežošanā," klāstīja ministre. 

Tādējādi Viņķele uzdevusi VM iestādēm publiskot pārskatu par to, cik darbiniekiem un kādā apmērā krīzes piemaksa aprēķināta par darbu martā.

Jau ziņots, ka piemaksas saņems Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi, ģimenes ārsti, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti, VM Krīzes vadības grupas speciālisti, Latvijas Infektoloģijas centra mediķi, kā arī laboratorijās un uzņemšanas nodaļās strādājošie. Piemaksas saņems arī Nacionālā veselības dienesta (NVD) darbinieki.

Tāpat piemaksas saņems farmaceiti un viņu palīgi. Patlaban par kompensējamo zāļu receptēm no pacientiem tiek ieturēti nelieli maksājumi, ko saskaņā ar valdības piedāvājumu trīs mēnešu periodā varētu tikt atstāti aptiekām farmaceitu atalgojumam.

20% piemaksas par aprīli un maiju saskaņā ar Viņķeles rīkojumu pienāksies visiem tiem darbiniekiem, kuriem ir tieša saskare ar Covid-19 pacientiem vai kuri ir iesaistīti Covid-19 jautājumu risināšanā un seku novēršanā, un kuri strādā ārstniecības iestādēs, kas sniedz stacionāros veselības aprūpes pakalpojumus, NMPD, VM, SPKC vai NVD.

Nesen piemaksu saņēmēju vidū iekļauti arī Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas infekcijas nodaļu darbinieki.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu