Gads sācies ar mazāku auto tirgus kritumu nekā vidēji ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunas automašīnas rūpnīcā
Jaunas automašīnas rūpnīcā Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā šogad janvārī-martā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn samazinājusies par 13,2%, kas bija mazāks kritums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina piektdien publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem šā gada pirmajos trīs mēnešos mūsu valstī reģistrēja 3870 jaunus vieglos automobiļus.

Straujākais kritums janvārī-martā fiksēts Itālijā (-35,5%), Francijā (-34,1%), Austrijā (-32,4%), Spānijā un Lielbritānijā (abās valstīs -31%), Bulgārijā (-29,6%) un Slovēnijā (-28,4%). Igaunijā jaunu vieglo automobiļu reģistrācija sarukusi par 8,5%.

Savukārt no 30 Eiropas valstīm, par kurām datus apkopo ACEA, jauno vieglo automašīnu reģistrācijas kāpums bijis vien Kiprā (+5%) un Lietuvā (+5,2%).

Eiropas Savienībā vidēji janvārī-martā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija gada salīdzinājumā samazinājās par 25,6%, bet visās 30 ACEA aplūkotajās valstīs kritums bija 26,3% apmērā.

Jaunu vieglo automobiļu reģistrācijas straujais kritums galvenokārt tiek skaidrots ar koronavīrusa krīzes negatīvo ietekmi.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, ES neietilpstošajās valstīs, Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces, kā arī Lielbritānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu