Aptauja: 74% iedzīvotāju atbalsta valdības paveikto cīņā pret Covid-19 (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Gandrīz trīs ceturtdaļas jeb 74% iedzīvotāju atbalsta Latvijas valdības paveikto cīņā pret Covid-19 pandēmiju, bet 24% valdības paveikto krīzes laikā vērtē noraidoši, liecina tirgus un socioloģisko pētījumu aģentūras "Latvijas Fakti" veiktā aptauja, par kuru intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" (LA) pastāstījis "Latvijas Faktu" vadītājs Aigars Freimanis.

Minētajā aptaujā vien 2% respondentu nav pauduši skaidru nostāju šajā jautājumā, kas, pēc Freimaņa teiktā, ir ārkārtīgi neparasta situācija, jo parasti ir ievērojami vairāk cilvēku, kuri pieder kategorijai "nav viedokļa", "grūti pateikt" un "nezinu".

"Atbalsts [valdības paveiktajam cīņā pret Covid-19] visās grupās ir visai līdzīgs, nemeklēsim utis, sakot, ka nelatvieši ir kritiskāki, latvieši atbalstošāki valdības lēmumiem, jo te ir konsenss, kas saka - labi, ka valdība ko dara lietas labā," intervijā laikrakstam stāsta sociologs.

Minētajā aptaujā bijis arī jautājums par to, kā notiekošais varētu ietekmēt konkrētā respondenta ģimenes labklājību. Uz šo jautājumu 56% atbildējuši, ka notiekošais negatīvi un ļoti negatīvi ietekmēs viņu ģimenes materiālo stāvokli, vien 25% aptaujāto pauduši prognozi, ka viņu labklājībai nekas nenotiks.

Starp gados jaunākiem cilvēkiem 48% liekas, ka krīze pasliktinās situāciju, bet liels skaits aptaujāto uzskata, ka notiekošais neatstās ietekmi uz ienākumu līmeni, ar aptaujas rezultātiem intervijā LA iepazīstina sabiedriskās domas pētnieks.

"Interesanti, ka gadagājumā 65+ daudzi arī domā, ka viņiem personīgi nekas nemainīsies, jo pensionāri aptver, ka materiālais ieguvums pensijas veidā ir tik neliels, ka dižas problēmas necelsies. Pēdējā laikā iezīmējusies trauksmainākā sabiedrības grupa ir respondenti pirmspensijas vecumā no 55 gadiem. Šiem cilvēkiem ir iemesli uztraukties tikpat kā par visu," norāda Freimanis.

Aptaujā telefoniski tika uzrunāti aptuveni 1000 respondentu.

Kā ziņots, Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13.marta līdz 12.maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne aizliegumu un ierobežojumu, kas atstāj negatīvu ietekmi uz daudzām uzņēmējdarbības nozarēm. Ņemot vērā sarežģīto situāciju, valdība un Saeima lēmusi par dažādām atbalsta formām uzņēmējiem un krīzes dēļ bez darba un ienākumiem palikušajiem cilvēkiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu