Pēc avārijas auto paliek ceļa malā, bet dzērājšoferim neko "piesiet" nevar (39)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Visai interesantā situācijā piektdien no rīta nonāca raidījuma Bez Tabu veidotāji, kuri bija ceļā uz filmēšanu Ādažu pusē un netālu no sava mērķa mežā starp Garkalni un Ādažiem ceļa malā pamanīja sasistu BMW.

Tajā brīdī ap avarējušo auto jau rosījās ceļu policijas darbinieki, tādēļ Bez Tabu filmēšanas grupa devās tālāk. Tomēr jau pēc dažiem simtiem metru viņi uz tā paša ceļa sastapa kādu streipuļojošu vīru. Viņš rokās turēja alus pudeli un mašīnas numura zīmes un acīm redzami centās kā varēdams pēc iespējas ātrāk nozust.

Ne pārāk runīgais kungs, kuram šur tur bija redzamas asinis un nobrāzumi, lēnā garā aizklunkurēja mājās. Bez Tabu tikmēr to iemūžināja un atgriezās avārijas vietā, lai pastāstītu policistiem par redzēto. Lieki teikt, ka arī vīra rokās redzētās numura zīmes sakrita ar sasistā BMW reģistrācijas datiem. Lieta atrisināta? Nebūt ne, jo viss gan nav tik vienkārši, kā varētu šķist.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

"Pēc tām norādēm un arī nedaudz pabraucot pa rajonu, inspektori netālu konstatēja minēto personu. Pārbaudot datubāzi, tiešām apstiprinājās, ka tas ir minētās automašīnas īpašnieks, kas dzīvo netālu, un kurš arī paskaidroja, ka, jā, automašīna ir cietusi un nepieciešama evakuācija," stāsta VP RRP Ceļu policijas bataljona komandieris Helmuts Staško.

Acīm redzamā reibumā esošais vīrietis gan apgalvoja, ka pats nav pilotējis auto un nezina, kurš to sasitis, taču viņam nav nekādu pretenziju par notikušo. Un šajā gadījumā ar to arī pietika, lai policisti neko vairs nevarētu darīt.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

"Skatot minēto faktu, mums paliek tikai aizdomas, ka viņš varētu būt vadījis minēto transportlīdzekli reibuma stāvoklī. Mums gan nav neviena juridiska apstākļa, kas uz to norādītu. Viņš nav nodarījis nevienai trešajai personai kaitējumus, izņemot savu personīgo mantu, kuru viņš pat labprātīgi novāca no ceļa braucamās daļas," piebilst Staško.

Lai arī varētu domāt, ka treniņtērpā tērptajam vīram izdevies izsprukt no soda, auto ir sasists pietiekami stipri, lai to vairs nebūtu jēgas remontēt. Līdz ar to auto īpašnieku piemeklēs visai nepatīkams finansiāls trieciens. To, vai satricināta ir arī sirdsapziņa, varam tikai minēt.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu