Ārkārtējās situācijas dēļ pirmajā ceturksnī atceltas 12 loterijas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Loterija. Ilustratīvs attēls.
Loterija. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Latvijā ārkārtējās situācijas dēļ pirmajā ceturksnī atceltas 12 loterijas, liecina Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas publiskotie dati.

"Azartspēļu tirgus apkopojums par 2020.gada pirmo ceturksni rāda, ka ārkārtējā situācija ietekmējusi arī preču un pakalpojumu loteriju organizēšanu - šā gada pirmajā ceturksnī izsniegtas 102 atļaujas, kas ir par 42 mazāk nekā 2019.gadā. Tostarp 12 loterijas ir atceltas tieši ārkārtējās situācijas dēļ," informēja inspekcijā.

Pēc inspekcijas datiem, no saistībā ar Covid-19 izplatību atceltajām 12 loterijām valsts nodeva nav samaksāta par četrām loterijām, nesamaksātajai valsts nodevai veidojot 3933 eiro.

Tāpat inspekcijā norādīja, ka šogad pirmajā ceturksnī kopējais piedāvātais laimestu fonds loterijās bija 0,218 miljoni eiro, kas salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu ir samazinājums 2,5 reizes.

Valsts nodeva par preču un pakalpojumu loteriju organizēšanu šogad pirmajā ceturksnī iekasēta 50 551 eiro apmērā, kamēr 2019.gada pirmajā ceturksnī tā tika iekasēta 134 474 eiro apmērā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu