"Latvijas dzelzceļa" valdes priekšsēdētājs pērn mazāk nekā piecos mēnešos nopelnījis 46 745 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vilciena sliedes.
Vilciena sliedes. Foto: Evija Trifanova/LETA

VAS "Latvijas dzelzceļš" valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs pērn mazāk nekā piecos mēnešos amatā nopelnījis 46 745 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija. 

Kleinbergs "Latvijas dzelzceļa" valdes priekšsēdētāja amatā tika iecelts 2019.gada 15.augustā. Amatpersonas deklarācija liecina, ka šajā amatā viņš nopelnījis 46 745 eiro, savukārt SIA "Schenker" valdē, kur strādāja līdz pērnā gada 28.augustam, viņš nopelnīja 72 659 eiro. 

Noslēdzoties 2019.gadam, viņam bija skaidrās naudas uzkrājumi 8900 eiro apmērā, kā arī bezskaidrās naudas uzkrājumi 27 294 eiro apmērā.

Viņa īpašumā ir dzīvoklis Rīgā un zeme Engures pagastā. Tāpat viņam pieder nekustamais īpašums Rīgā, par kuru amatpersonas deklarācijas sadaļā "nekustamā īpašuma veids" norādīts - "pārējie". Kleinberga īpašumā ir 2011.gada izlaiduma vieglā automašīna "Toyota Land Cruiser", divas motorlaivas - 2011.gada izlaiduma "Cursus 440" un 2015.gada izlaiduma "Finnmaster 52 SC", divi kuģa motori, kā arī divas laivu vilkšanas piekabes.

Kleinberga parādsaistības, noslēdzoties pērnajam gadam, veidoja 97 910 eiro.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDZ Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDZ infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDZ apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDZ loģistika".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu