Pazudušā drona dēļ slēgta lidostas "Rīga" gaisa telpa (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Civilās aviācijas aģentūra/Leta

Pazudušā un, iespējams, joprojām nekontrolēti lidojošā bezpilota gaisa kuģa radīto risku dēļ ir slēgta lidostas "Rīga" gaisa telpa, mikroblogošanas vietnē "Twitter" svētdienas pēcpusdienā pavēstīja Satiksmes ministrs Tālis Linkaitis (JKP).

Lidostas Komunikācijas vienības vadītāja Laura Karnīte aģentūrai LETA apstiprināja, ka saistībā ar pazudušo dronu aviosabiedrības "SmartLynx" lidmašīna Urumči-Rīga bija spiesta nolaisties rezerves lidostā Tallinā.

Kā ziņots, nodrošinātu civilās aviācijas drošumu, civilās aviācijas gaisa kuģiem, kuri lidojumus veic saskaņā ar instrumentālajiem lidojumu noteikumiem, ir izdots ierobežojums izmantot Latvijas gaisa telpu augstumā līdz 5950 metriem.

TVNET jau vēstīja, ka sestdien kontrolēta testa lidojuma laikā zuda sakari ar dronu ražotājai SIA "UAVFactory" piederošu bezpilota lidaparātu. Uzņēmuma pārstāvis Jevgenijs Šiļņikovs apstiprināja, ka gaisa kuģis var lidot līdz 90 stundām, kā arī piebilda, ka tā planēšana orbītā ir atkarīga no vēja.

Lidojošais gaisa kuģis ir apmēram 3,5 metrus plats un 5,5 metrus garš, bet sver aptuveni 26 kilogramus. Drona lidojuma ātrums varētu būt aptuveni 70 kilometri stundā.

Par notikušo ir informēti glābšanas dienesti, Nacionālie bruņotie spēki un satiksmes ministrs.

Iedzīvotāji, kuri pamana 5,5 metrus plato un 3,5 metrus garo bezpilota gaisa kuģi, tiek aicināti nekavējoties sazināties ar Aviācijas meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru pa tālruņiem 29 337 238 vai 65 703 988.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu