"airBaltic" vēl nav atcēlusi visus paredzētos avioreisus līdz ārkārtējās situācijas beigām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna starptautiskās lidostas "Rīga" lidlauka teritorijā.
Nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna starptautiskās lidostas "Rīga" lidlauka teritorijā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" pagaidām vēl nav atcēlusi visus paredzētos reisus līdz 9.jūnijam, līdz kuram pagarinātā ārkārtējā situācija Latvijā, aģentūrai LETA apstiprināja lidsabiedrības pārstāve Alise Briede.

Atbilstoši vakardienas Latvijas valdības lēmumam "airBaltic" ir pārtraukusi biļešu tirdzniecību uz reisiem no Rīgas līdz 9.jūnijam. Tomēr lidsabiedrība ir gatava atsākt lidojumus, līdzko ierobežojumi tiek atcelti un starptautiskie reisi būs atļauti, norādīja Briede.

Viņa skaidroja, ka "airBaltic" lēmusi lidojumu atcelšanu veikt pakāpeniski, pagaidām atceļot visus 28 uz un no Rīgas plānotos lidojumus laika posmā no 13.maija līdz 17.maijam. 

Attiecībā uz turpmākiem lidojumiem, to izpilde atkarīga no turpmākiem Latvijas valdības lēmumiem.

Kā ziņots, Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par būtisku dažādu ierobežojumu atvieglošanu.

Lai gan satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) trešdien informēja, ka Satiksmes ministrija strādā pie tā, lai 13.maijā bez ierobežojumiem atsāktos starptautiskie pasažieru aviopārvadājumi un jūras pārvadājumi, valdība šādu lēmumu ceturtdien vēl nepieņēma. 

Pēc sēdes preses konferencē valdības pārstāvji kavēšanos ar aviosatiksmes atjaunošanu saistīja ar veselības apsvērumiem un nepieciešamību pēc vienota Baltijas valstu redzējuma.

Lūgts komentēt, kāpēc Ministru kabinets ceturtdien ārkārtas sēdē nepieņēma lēmumu par aviosatiksmes atjaunošanu, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) skaidroja, ka šajā jautājumā Baltijas valstis izstrādā vienotu reglamentu, kas paredzētu izkļūšanu un iekļūšanu Baltijas gaisa telpā.

"Patlaban Baltijas valstu ministrijas strādā, lai panāktu vienotu pieeju. Mēs meklējam iespējas atjaunot satiksmi koordinēti, un aviosatiksmes atjaunošana būs atkarīga no sarunām ar Lietuvu un Igauniju," skaidroja Ministru prezidents.

Savukārt veselības ministrs Ilze Viņķele (AP) uzsvēra, ka valdība ar nodomu ir saglabājusi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu punktu, ka Latvija ir tiesīga noteikt valstis, uz kurām nav ieteicams doties. Pēc ministres teikta, patlaban šādu valstu Eiropā ir daudz.

"Es nerekomendēju doties uz valstīm ar augstu inficēšanas risku. Veselības ministrija šo pieeju uzturēs. Patlaban ir pāragri runāt par pilnvērtīgu pasažieru pārvadājumu atjaunošanu," norādīja Viņķele.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu