Ārkārtas situācijas blakne - jāstāv pie luksofora pat tad, ja nav gājēju (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Auto stāv pie luksofora, kurā deg sarkanā gaisma, bet neviens cilvēks pāri ielai neiet. Tā patlaban ir ierasta situācija krustojumos un brauktuvju šķērsošanas vietās ar zaļās gaismas izsaukšanas pogu. 

Rīgā ir 300 šādu pogu 180 vietās krustojumos un pie gājēju pārejām, taču tās marta beigās tika atslēgtas saistībā ar ārkārtas situācijas izsludināšanu, ziņo TV3 raidījums 900 Sekundes.

Atslēgšana pirms vairāk nekā mēneša tika veikta gājēju drošības dēļ, jo labāk pagaidīt ilgāk zaļo signālu nekā saslimt ar Covid-19. Taču tagad, kad ierobežojumi pamazām tiek samazināti, satiksme atkal kļūst aktīvāka un pie šiem krustojumiem sāk veidoties sastrēgumi. Sūdzības saņem arī Rīgas dome (RD), taču pagaidām esošo kārtību atcelt nav plānots.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

RD satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante apstiprina, ka ir saņemti zvani no autovadītājiem, kam jāpiestāj pie gandrīz katra luksofora, kur ir šāda poga.

"Tomēr, ja tas pasargā, mēs neredzams šobrīd iespēju atcelt šo režīmu," skaidro Dimante.

Līdz ar to paredzams, ka pastāvošais režīms saglabāsies līdz ārkārtējās situācijas beigām 9.jūnijā, lai gan satiksmes plūsma tādēļ nav tik vienmērīga, kā varētu būt, un rodas vairāk bīstamu situāciju. Kaut vai tādēļ, ka autovadītājiem sanāk nevajadzīgi bremzēt, pārkārtoties un tamlīdzīgi.

Satiksmes eksperts Oskars Irbītis norāda, ka satiksmes intensitāte pakāpeniski palielinās un rīta stundās, kā arī vakaros var just, ka šo luksoforu dēļ satiksme tiek traucēta un veidojas sastrēgumi.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Kritiskā fāze ar šo minimālo satiksmes daudzumu ir pāri. Epidemiologi mums atkal atļauj tikties, un es domāju, ka satiksmes luksoforiem ir jāatgriežas ierastajā darba režīmā. It sevišķi tas ir redzams Brīvības ielas galā aiz Juglas. Šis ir tas brīdis, lai nekavētu satiksmi un slēgtu ārā šos "manuālos" luksoforus. Protams, ir jāsaglabā piesardzība," - tā Irbītis.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu