Covid-19: Nikaragva palaiž brīvībā 2800 cietumniekus

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Nikaragvas valdība trešdien atbrīvoja vairāk nekā 2800 cietumniekus, izdarot to pēc apsūdzībām, ka valdība neesot veikusi pasākumus jaunā koronavīrusa izplatības apturēšanai ieslodzījuma vietās.

Valdība paziņoja, ka ar šo atbrīvošanu tiek atzīmēts mēnesis, kas veltīts Nikaragvas mātēm, un nepieminēja, vai tā bijusi daļa no centieniem ierobežot Covid-19 gadījumu skaitu cietumnieku vidū.

Starp atbrīvotajiem bija gados veci cilvēki ar hroniskām slimībām, bet nebija zināms, vai tikuši atbrīvoti arī cilvēki, kurus opozīcija uzskata par politieslodzītajiem.

Organizācijas, kas kritizē valdību, ir aplēsušas, ka valstī ir apmēram 90 politieslodzīto, no kuriem vismaz 22 esot saslimuši ar Covid-19.

Valsts galvaspilsētā Managvā Lieldienās tika atbrīvoti 1700 cietumnieki.

Nikaragvā ir oficiāli ziņots tikai par 25 inficēšanās gadījumiem ar Covid-19 un astoņiem nāves gadījumiem. Prezidenta Daniela Ortegas valdība ir ignorējusi aicinājumus noteikt sociālo distancēšanos. 

Nikaragva 2018.gada aprīlī ieslīga politiskā un sociālā krīzē, kad protesti pret sociālās apdrošināšanas reformu kļuva plašāki un pret tiem vērsās drošības spēki. Protestu apspiešanas gaitā simtiem cilvēku tika nogalināti un tūkstošiem - ievainoti.

ASV Valsts departaments otrdien aicināja Nikaragvu atbrīvot politieslodzītos un rīkoties pret Covid-19 pandēmiju.

"Covid-19 izplatās Nikaragvas cietumos, tai skaitā politieslodzīto vidū," tvītoja Valsts departamenta Demokrātijas, cilvēktiesību un darba birojs.

"Ortegas režīmam tagad vajadzētu atbrīvot visus politieslodzītos, sniegt viņiem medicīnisko aprūpi un veikt preventīvus pasākumus, lai apturētu Covid-19 izplatīšanos cietumos un visā valstī." 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu