Kadirovs atlaidis mediķus, kuri sūdzējās par aizsarglīdzekļu trūkumu (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ramzans Kadirovs
Ramzans Kadirovs Foto: Reuters/ScanPix

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs licis atlaist vietējos mediķus, kuri sūdzējās par individuālo aizsardzības līdzekļu trūkumu un vismaz vienas kolēģes nāvi, ziņo "The Moscow Times". Atlaisti esot arī viņu radinieki.

Pagājušonedēļ sāka protestēt koronavīrusa pacientu uzņemšanai pielāgotās slimnīcas Gudermesā personāls. Viņi pieprasīja slimnīcas vadībai nodrošināt aizsarglīdzekļu pieejamību, kā arī sūdzējās, ka daudzi kolēģi jau esot saslimuši. Pēc divām dienām mediķi valsts televīzijā atvainojās par savām "nepamatotajām" sūdzībām.

"Provokatori ir jāatlaiž," piektdien paziņoja Kadirovs, tiekoties ar valdības sastādīto komandu cīņā ar Covid-19. Par to ziņo vietējais izdevums "Kavkazskij Uzel". 

"Mums visa kā ir gana: aprīkojuma, aizsargtērpu, masku, skābekļa, zāļu," Kadirova izteikumus atreferē Krievijas aģentūra TASS. "Tieši otrādi, mēs varam piedāvāt palīdzību citiem reģioniem."

Kadirovs arī esot norādījis uz "jukušu" čečenu mediķi, kura esot kļūdījusies, apgalvojot, ka viņas kolēģis gājis bojā. Medmāsa Marha Ibrahimova vietējā televīzijā atvainojās par iepriekšējiem izteikumiem, ka ārste Bareta Baudinova esot mirusi no koronavīrusa - patiesībā viņas nāves iemesls esot bijis insults.

Pēc Čečenijas parlamenta spīkera Magomeda Daudova vizītes atlaists Gudermesas Centrālās slimnīcas galvenais ārsts.

Kadirovs iepriekš izteicies, ka karantīnas pārkāpējus vajagot "nogalināt", kā arī pielīdzināja teroristiem tos čečenus, kuri ar kornavīrusu inficē citus cilvēkus.

Čečenija kopš Covid-19 uzliesmojuma sākuma apstiprinājusi 966 saslimšanas un desmit nāves gadījumus. Savukārt visā Krievijā kopējais inficēšanās gadījumu skaits pārsniedz 290 000.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu