"Bite" jauna datu centra izveidē un esošā paplašināšanā ieguldījusi pusmiljonu eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Uzņēmuma "Bite" logo.
Uzņēmuma "Bite" logo. Foto: Zane Bitere/LETA

Mobilo sakaru operators "Bite Latvija" jauna datu centra izveidē un esošā paplašināšanā ieguldījis 500 000 eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Kompānijā norādīja, ka darbu sākusi "Bite Latvija" esošā datu centra paplašinātā daļa, kuras ietilpība, izmantojot jaunākos infrastruktūras risinājumus, palielinājusies trīs reizes. Darbību sācis arī jauns uzņēmuma datu centrs Lietuvā.

Uzņēmumā skaidroja, ka datu centros dati tiek glabāti serveru telpās, kas aprīkotas ar speciālu drošības sistēmu, ir nodrošinātas ar vairākiem elektroenerģijas avotiem un interneta pieslēgumiem, kā arī ir drošas pret applūšanu vai aizdegšanos. 

"Bite Latvija" vadītājs Kaspars Buls norādīja, ka jaunais datu centrs Lietuvā nodrošinās dubultu datu drošību gadījumos, ja Latvijā esošo datu centru skars traucējumi. "Bieži vien drošības nolūkos uzņēmumiem, piemēram, finanšu un banku sektorā strādājošajiem, ir noteikumi, ka datu rezerves kopijām ir jāglabājas noteiktā attālumā no primārā datu centra ģeogrāfiskās lokācijas, tādēļ datu centra izveide Lietuvā vienlaikus ir atbilde arī uz šo klientu nepieciešamību," viņš minēja.

LETA jau ziņoja, ka "Bite Latvija" koncerna apgrozījums pērn, pēc provizoriskiem datiem, salīdzinot ar 2018.gadu, palielinājās par 6,2%, sasniedzot 114 miljonus eiro.

"Bite Latvija" reģistrēta 2005.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 99,085 miljoni eiro. "Bite Latvija" 100% kapitāldaļas pieder "Bite Lietuva", kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu