Saeima nepaplašina to personu loku, kas Covid-19 laikā tiesīgi ieceļot Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Saeimas deputātu vairākums šodien noraidīja priekšlikumu paplašināt personu loku, kas Covid-19 krīzes laikā tiesīgi ieceļot Latvijā.

Opozīcijas deputāti bija iesnieguši priekšlikumu grozījumiem likumā "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību".

Deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S) rosināja likumā noteikt, ka Ministru kabineta noteiktajā kārtībā 2020.gadā Latvijā vairākkārtīgi tiesīgi ieceļot ārvalstnieki, kuru ģimenes locekļi ir Latvijas valstspiederīgie (vecāki, bērni, adoptēti bērni, laulātie). Vienlaikus lūgts likumā paredzēt, ka, šiem cilvēkiem ierodoties Latvijā no jebkuras valsts, izņemot Lietuvu un Igauniju, jādodas 14 dienu pašizolācijā.

Parlamentāriete iepriekš skaidroja, ka pastāvošā kārtība, kad cilvēkiem jāpieprasa īpaša atļauja, lai pie saviem radiniekiem atbrauktu no valstīm, kas patlaban nav iekļautas to teritoriju lokā, no kurām ieceļošana Latvijā ir atļauta, ir apgrūtinoša. Šāda situācija veidojas, piemēram, cilvēkiem vēloties ierasties no Krievijas.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā valdība pieņēma lēmumu atļaut Eiropas Savienības (ES), Eiropas Ekonomikas zonas un Šveices valstspiederīgajiem, kā arī personām, kuras pastāvīgi dzīvo šajās valstīs, ieceļot Latvijā no ES un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalsts vai Šveices un izceļot no tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu