“Mēness aptiekas” un VCA klientiem akcijā bez maksas izdalīs 300 000 sejas masku

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Turpinot informatīvi sociālu akciju “Sargi citus” ar mērķi sniegt ieguldījumu koronavīrusa izplatības ierobežošanā, “Mēness aptieka” sāk bezmaksas sejas masku izdales iniciatīvu. Tās ietvaros “Mēness aptiekas” un “Veselības centru apvienības” (VCA) klientiem visā Latvijā tiks izdalīti 300 000 sejas masku, aicinot iedzīvotājus šīs maskas lietot publiskās vietās, īpaši sabiedriskajā transportā.

Kā portālam TVNET norādīja "Mēness aptiekas" pārstāvji, bezmaksas masku izdale norisināsies no 1. jūnija līdz 10. jūnijam vai līdz brīdim, kad visas 300 000 maskas būs izdalītas.

“Mēness aptiekas” klientiem maska tiks izsniegta līdz ar veikto pirkumu. VCA poliklīniku reģistratūrās tās izsniegs pacientiem, kuri saņem pakalpojumus. Katra sejas maska, ievērojot higiēnas prasības, ir iepakota atsevišķā aploksnē, kas apdrukāta ar maskas lietošanas ieteikumiem.

“Lai arī Latvijā un citviet pasaulē pakāpeniski tiek mazināti ierobežojumi, kas saistīti ar COVID-19 izplatības apkarošanu, cīņa ar vīrusu vēl nav galā, un joprojām ir ļoti svarīgi ievērot Veselības ministrijas rekomendācijas, tostarp par sejas masku lietošanu publiskās vietās, īpaši sabiedriskajā transportā. Sejas maskas ir būtisks instruments koronavīrusa izplatības ierobežošanā un kopējā sabiedrības veselības uzlabošanā – to lietošana var minimizēt inficēšanās iespēju, aizturot vīrusa daļiņu nokļūšanu uz sejas fiziskā kontakta laikā, kā arī maska var ievērojami mazināt vīrusa pārneses riskus. Svarīgi paturēt prātā, ka sabiedrībā var būt daudz asimptomātisku pacientu, kas, paši to neapzinoties, varētu būt inficējušies un pārnēsā vīrusu, šādi apdraudot citus. Tāpēc sejas masku ieteicams izmantot gan savai aizsardzībai, gan jo īpaši tāpēc, lai no saslimšanas pasargātu citus,” pauž “Mēness aptiekas” pārstāvis, veselības uzņēmumu grupas “Repharm” ģenerāldirektors Dins Šmits.

Sociāli atbildīgā akcijā “Sargi citus” iedzīvotājiem tiks izdalītas bezmaksas medicīniskās maskas, kas atbilst Eiropas standartu prasībām. Lietojot tās nosegs maskas nēsātāja degunu, muti un zodu. Šādi iecerēts nodrošināt aizsardzību pret gaisa pilieniem, kas izdalās no inficētās personas elpceļiem.

“Pareiza maskas lietošana ir svarīga, lai nodrošinātu, ka tā aizsargā paša nēsātāja un citu līdzcilvēku veselību. Ikvienam pirms sejas maskas uzvilkšanas vai noņemšanas rokām jābūt tīrām un dezinficētām, mazgājot ar ziepēm un ūdeni vai izmantojot speciālus dezinfekcijas līdzekļus. Kad maska uzvilkta, tai, cieši pieguļot, jānosedz sejas daļu no deguna augšējās daļas līdz zodam. Savukārt, noņemot masku, nedrīkst pieskarties tās priekšpusei, jo tad uz rokām paliek vīrusi. Maska jānoņem no mugurpuses aiz fiksējošās saites. Protams, pats galvenais, lai novērstu vīrusa pārnešanas iespēju, masku nedrīkst lietot atkārtoti,” stāsta “Mēness aptiekas” farmaceits Vadims Brižaņs.

Jau vēstīts, ka “Mēness aptieka” aprīlī ir sākusi informatīvi sociālu akciju “Sargi citus”, kuras mērķis ir sniegt ieguldījumu jaunā koronavīrusa izraisītās slimības COVID-19 izplatības ierobežošanā un arī pandēmijas izraisīto seku mazināšanā. Akcijas ietvaros reklāmas budžets 100 000 eiro apmērā tiek investēts vietējos medijos, šādi paužot atbalstu Latvijas žurnālistiem krīzes laikā. Izmantojot minēto budžetu, vietējos medijos izvietoti izglītojoši materiāli ar ieteikumiem, kā no koronavīrusa pasargāt sevi un citus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu