Viesnīca "Radisson Blu Rīdzene Hotel" uz laiku pārtrauc darbību (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Viesnīca "Radisson Blu Rīdzene Hotel
Viesnīca "Radisson Blu Rīdzene Hotel Foto: LETA

Viesnīca "Radisson Blu Rīdzene Hotel" uz laiku pārtrauc darbību, atklāja viesnīcu tīkla "Radisson Blu" mārketinga vadītāja Dace Podkalne.

Viņa skaidroja, ka, reaģējot uz situāciju tūrisma nozarē, kur pieprasījums pēc viesnīcu pakalpojumiem ir būtiski sarucis līdz ar Covid-19 izraisīto pandēmiju, viesnīcas "Radisson Blu Rīdzene Hotel" īpašnieks - Norvēģijas uzņēmums "Linstow" - izmantos šo brīdi un veiks padziļinātu viesnīcas tehnisko izpēti.

Kā Podkalne norādīja, izpēte kalpos par pamatu tālākiem lēmumiem par renovācijas nepieciešamību un apjomu, lai viesnīca arī turpmāk saglabātu savu statusu un lomu Rīgas tūrisma un konferenču biznesā. Tāpēc īpašnieki ir nolēmuši patlaban viesnīcu nevērt vaļā.

Vienlaikus situācija tūrisma tirgū un zemais pieprasījums pēc viesnīcu un konferenču pakalpojumiem, pēc Podkalnes sacītā, nozīmē arī to, ka "Radisson Blu" ir spiesti samazināt visu viesnīcu - "Radisson Blu Latvija Conference and Spa Hotel", "Radisson Blu Ridzene Hotel", "Radisson Blu Elizabete Hotel" - darbinieku skaitu.

"Šobrīd aktīvi strādājam pie restrukturizācijas plāna, lai pielāgotos jaunajai situācijai. Protams, mūsu mērķis ir parūpēties par mūsu darbiniekiem un maksimāli saglabāt darba vietas, tomēr ņemot vērā, ka tūristu plūsma atgriezīsies ļoti lēnām un pakāpeniski, ir skaidrs, ka līdzšinējais darbinieku skaits mums nebūs nepieciešams," sacīja Podkalne, piebilstot, ka joprojām nav skaidra turpmākā valsts politika tūrisma nozares atbalstam.

Jautāta, kad viesnīca varētu atsākt darbu, viņa sacīja, ka patlaban nav iespējams minēt konkrētu datumu, tomēr paredzams, ka tas, visticamāk, nenotiks šā gada laikā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka viesnīca "Rīdzene" pērn strādāja ar 2,259 miljonu eiro apgrozīju un zaudējumiem 100 718 eiro apmērā. Viesnīca reģistrēta 1997.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 3,6 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums "Linstow".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu