Kādreizējā kosmētikas ražotāja "Dzintars" mājvieta meklē jaunu saimnieku (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Immostate

Piedzīvojot vienu neveiksmīgu izsoli, kādreizējā Latvijas lepnuma, tagad maksātnespējā nonākušā uzņēmuma “Dzintars” zemi, ēkas un iekārtas potenciālajiem pircējiem tiek piedāvāts iegādāties individuāli, uzklausot katra iespējas un piedāvājumu.

“Mums uzticēts ļoti atbildīgs uzdevums – veiksmīgi pārdot šo ne vien Latvijā, bet daudzviet citur pasaulē zināmo uzņēmumu. Visi priecātos, ja rūpnīcā tiktu turpināta ražošana. Ēkas ir labā stāvoklī, ar labu attīstības perspektīvu,” stāsta Ilze Mazurenko, nekustamā īpašuma uzņēmuma “IMMOSTATE” vadītāja. Viņa atklāj, ka par īpašumu interesi izrādījis kāds Francijas smaržu ražotājs, taču tas vairāk interesējies par paša zīmola “Dzintars” iegādi, ne ražotni.

Ražošanas teritorija ar labu attīstības potenciālu

“Dzintars” ražotne atrodas Ziepniekkalna apkaimē, pilsētas Dienvidrietumu daļā, kas jau vēsturiski bijusi ražošanas teritorija. Īpašums Ziepniekkalnā, Mālu ielā 30, izvietots 6,5 hektāru platībā, kas tādās pilsētās kā Rīga ir ļoti liels retums. Parasti objekti pārdošanā pieejami ne vairāk kā divu hektāru platībā. Arī turpmākajā Rīgas attīstības plānā šī vieta vairāk atvēlēta industriālajai produkcijas ražošanai un komercdarbībai.

Pilsētas galvenais arhitekts Gvido Princis apliecina, ka kvartāls ir ar lielu attīstības potenciālu – te iespējams attīstīt gan birojus, gan ražošanu – galvenais, lai šajā teritorijā tiktu veikta darbība ar iespējami augstu pievienoto vērtību un mazāku kaitīgo ietekmi uz apkārtni, dodot jaunas darbavietas un nodokļu ieņēmumus pilsētai. Ieskicējot šīs teritorijas nākotnes aprises, pilsētas galvenais arhitekts vērš uzmanību uz šobrīd populāro tendenci – nozaru klasterēšanos. Proti, industriāla teritorija apvieno vienas nozares, piemēram, parfimērijas pārstāvjus, sākot no pētniecības, eksperimentiem un ražošanas, beidzot ar biroju uzturētājiem, dizaina un servisa pakalpojumiem. 

Nākotnē mainīsies apkārtnes infrastruktūra 

Ilze Mazurenko ir pārliecināta, ka Ziepniekkalna pieejamību pārskatāmā nākotnē vairos arī Dienvidu tilta būvniecības 4. kārta. Iecerēts, ka tā savienos Ziepniekkalna ielu ar Vienības gatvi – uz šo Ziepniekkalna apkaimi varēs ērti atbraukt no visām pusēm. To apstiprina arī Gvido Princis, uzsverot, ka salīdzinot šo apkaimi ar citu Rīgas ražošanas centru – Šķirotavu.

Ņemot vērā paša īpašuma vērtību, kā arī sagaidāmās pozitīvās Ziepniekkalna apkaimes attīstības tendences, “IMMOSTATE” vadītāja pauž pārliecību, ka līdz gada beigām, kad īpašumu iecerēts pārdot, varētu parādīties arī nopietni interesenti, jo tiks uzrunāti arī investori ārpus Latvijas – Baltijā un citviet, turklāt noteiktā cena par zemi un ēkām ir 6,9 miljoni eiro.

Kopumā kādreizējās ražotnes teritorijā ir 52 ēkas. Par 534 300 eiro tiek piedāvāts iegādāties arī iekārtas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu