Elektrības cena pagājušajā nedēļā Baltijas valstīs pieauga par 52,3% (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

 Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Baltijas valstīs pieauga par 52,3% - līdz 45,23 eiro par megavatstundu (eiro/MWh), informēja AS "Latvenergo".

Baltijā elektroenerģijas cenas pieaugumu ietekmēja "NordBalt" starpsavienojuma atslēgums starp Zviedriju un Lietuvu, "Estlink" pieejamās starpsavienojuma jaudas samazinājums ikgadējo apkopes darbu dēļ, kā arī bojājums Latvijas pārvades sistēmā, skaidroja "Latvenergo".

Savukārt "Nord Pool"" Ziemeļvalstu tirdzniecības apgabalos vidējā elektroenerģijas cena joprojām ir zemā līmenī, ko ietekmē lielāka pietece, kas, sniegam kūstot, veicina augstāku hidroelektrostaciju izstrādi.

Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, "Nord Pool" reģionā patēriņš pieauga līdz 6480 gigavatstundām (GWh), bet izstrādes apmērs pieauga līdz 6603 GWh.

Pagājušajā nedēļā Baltijas valstīs kopējais elektroenerģijas patēriņš pieauga par 2% - līdz 471 GWh. Tostarp Latvijā patēriņš pieauga par 2% - līdz 126 GWh, Lietuvā patēriņš pieauga par 4% - līdz 213 GWh, bet Igaunijā patēriņš samazinājās par 2% - līdz 132 GWh.

Pagājušajā nedēļā Baltijā kopējā elektroenerģijas izstrāde pieauga ar 7% - līdz 302 GWh, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu. Igaunijā pagājušajā nedēļā bija lielākais elektroenerģijas izstrādes pieaugums - par 51%, sasniedzot 87 GWh. Latvijā ražošanas apmēr samazinājās par 8% - līdz 113 GWh, savukārt Lietuvā izstrādātais elektroenerģijas apmērs saglabājās nemainīgs - 102 GWh.

Izstrādes apmērs pret patēriņu pagājušajā nedēļā Latvijā bija 90%, Igaunijā - 66%, bet  Lietuvā - 48%. Baltijas valstīs pagājušajā nedēļā tika saražoti 64% no reģionā patērētā elektroenerģijas apmēra.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu