Krievija noliedz saistību ar paaugstināto radionuklīdu līmeni Baltijas jūras reģionā (10)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JIJI PRESS / JIJI PRESS

Krievija paziņojusi, ka Baltijas jūras reģionā konstatētais paaugstinātais radionuklīdu līmenis nav saistīts ar tās atomelektrostacijām, vēsta raidorganizācija BBC.

Pagājušonedēļ Somija, Norvēģija un Zviedrija konstatēja neparasti augstu trīs radionuklīdu - cēzija-134, cēzija-137 un rutēnija-103 - līmeni. Izotopu līmenis ir augstāks nekā ierasts, taču joprojām nekaitīgs, bet tā iespējamais avots varētu atrasties kaut kur Baltijas jūras tuvumā, ziņoja aģentūra "Reuters". 

Nīderlandes sabiedrības veselības dienests pēc datu analīzes nāca klajā ar pieņēmumu, ka materiāls nācis no "Krievijas rietumu puses" un ka tas varētu liecināt par "kodoldegvielas elementa bojājumu".

Taču Krievijas aģentūra "Rosenergoatom" atbild, ka Ļeņingradas AES un Kolas AES darbojas kā ierasts un ka neesot ziņu par noplūdēm.

"Nav nekādu sūdzību par aprīkojuma darbību," aģentūrai TASS norāda  "Rosenergoatom" pārstāvis. Radiācijas līmenis ap abām Krievijas ziemeļrietumos esošajām atomelektrostacijām "jūnijā saglabājies nemainīgs".

Starptautiskā Atomenerģijas aģentūra (IAEA) sestdien paziņoja, ka ziņas nonākušas tās redzeslokā. Aģentūra iegūst sīkāku informāciju no dalībvalstīm.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu