"Norwegian" atceļ 97 "Boeing" lidmašīnu pasūtījumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Koronavīrusa pandēmijas dēļ finanšu grūtībās nonākusī Norvēģijas zemo cenu lidsabiedrība "Norwegian Air Shuttle" ("Norwegian") pirmdien paziņoja, ka atceļ 92 "Boeing 737 MAX" un piecu "Boeing 787 Dreamliner" lidmašīnu pasūtījumu.

Tāpat aviokompānija pavēstīja, ka sākusi tiesvedību, lai iegūtu kompensāciju par zaudējumiem, kas radušies pēc aviolaineru "Boeing 737 MAX" komerciālas izmantošanas apturēšanas pērn martā.

""737 MAX" izmantošanas apturēšana negatīvi ietekmējusi "Norwegian" darbību un radījusi ievērojamus zaudējumus," norāda lidsabiedrība.

Tāpat "Boeing 787" lidmašīnām konstatētas "Rolls Royce" dzinēju uzticamības problēmas, tādējādi radot papildu zaudējumus.

"Norwegian" veikusi sarunas ar ASV aviobūves uzņēmumu "Boeing" par iespējām panākt vienošanos šajā jautājumā, taču vienprātība par kompensāciju līdz šim nav panākta.

Laineru "Boeing 737 MAX" lidojumi tika aizliegti pērn martā pēc divām šī modeļa lidmašīnu katastrofām, kas prasīja 346 cilvēku dzīvības. Gan Indonēzijas aviokompānijas "Lion Air" lidmašīnas "Boeing 737 MAX 8" katastrofā 2018.gada oktobrī, kurā bojā 189 cilvēki, gan 2019.gada martā notikušajā Etiopijas aviokompānijas "Ethiopian Airlines" "Boeing 737 MAX 8" avārijā, kurā dzīvību zaudēja 157 cilvēki, lidmašīna strauji sāka lidot lejup un nogāzās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu