Kulta auto AC Cobra kļuvis par elektromobili

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
AC Cobra Series 1 electric
AC Cobra Series 1 electric Foto: Publicitātes foto

Kopš pirmās AC Cobra iznākšanas tālajā 1962.gadā ir pagājuši 58 gadi. Ne visai apaļo jubileju britu kompānija AC Cars, kas ražo kobras, tagad nolēmusi atzīmēt ar leģendārā modeļa elektriskās versijas AC Cobra Series 1 electric izlaišanu. Kopumā uzņēmums iecerējis uzbūvēt 58 šādus auto, kas ārēji būs identiski 1962.gada modelim.

AC Cobra Series 1 electric gadījumā izskats ir mānīgs, jo zem klasiskā dizaina virsbūves atrodas iebūvēta moderna tehnika, kas atbilst visiem aktuālajiem standartiem.

Jāteic gan, ka pretēji ražotāja apgalvojumam par īsti modernu to nosaukt nevar, jo uzlāde iespējama vien ar 6 kW jaudu, un tas nozīmē, ka elektriskajam Cobra automobilim pie vada jāpavada 9 - 10 stundas, lai uzpildītu uzstādīto 54 kWh bateriju. Masveidā ražotie auto tikmēr jau atbalsta uzlādi ar 50, 100 un vairāk kilovatiem, līdz ar ko enerģijas krājumu atjaunošanu var apvienot ar kafijas pauzi, jo tā neaizņem diži vairāk laika.

Lai vai kā, simpātiskais rodsters, kura virsbūve izgatavota no kompozītmateriāliem un pieejama melnā, zilā, zaļā un baltā krāsā, sver tikai 1240 kilogramus, un tas ir pietiekami maz, lai uzstādītais 230 kilovatu jeb 313 zirgspēku elektromotors nodrošinātu paātrinājumu līdz 100 km/h 6,7 sekundēs un 200 km/h maksimālo ātrumu. Elektromotora nominālais griezes moments ir 250 Nm, taču īslaicīgi tas var sasniegt pat 500 Nm.

Elektriskā AC Cobra sākuma cena Lielbritānijā noteikta 138 tūkstošu mārciņu apmērā. 

Ja elektropiedziņa vēl nešķiet gana pārliecinoša, tad AC Cobra piedāvājumā ir arī tradicionālie iekšdedzes dzinēji. Jaunākais izstrādājums uzņēmuma klāstā ir AC Cobra 140 Charter Edition. Nevajag tikai aizsapņoties un iztēloties ko līdzīgu Kerola Šelbija nevaldāmajam AC Shelby Cobra ar 7 litru V8 motoru no Ford apcirkņiem. Nē, AC Cobra 140 Charter Edition, kā jau norāda nosaukumā minētais skaitlis, ir 140 kubikcollu jeb 2,3 litru turbomotors no Ford Mustang ar 355 ZS.

Lai gan uz vēsturisko auto fona motora apmēri neizskatās diez cik nopietni, šāds auto ir gan dinamiskāks par elektromobili, jo paātrinās precīzi 6 sekundēs, gan arī lētāks. Tā sākuma cena noteikta 85 tūkstošu mārciņu apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu