Sievietei izdodas atgūt naudu no AvtoVAZ par nodegušu auto

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
LADA XRay
LADA XRay Foto: AvtoVAZ

Kādai sievietei Krievijā izdevies panākt naudas atmaksu no autoražotāja, jo viņas 675 000 rubļu (8323 eiro) vērtais LADA XRay nodega vien pusgadu pēc iegādes.

Sieviete no Pervomaiskas ciema Orenburgas apgabalā vērsās pie AvtoVAZ ar vēlmi atgūt samaksāto naudu, jo viņa savu auto bija iegādājusies 2019.gada pavasarī, bet jau septembrī, kad vēl spēkā bija ražotāja garantija, automobilis pašaizdegās. 

Tā kā AvtoVAZ sākotnēji sievietes pretenzijas ignorēja, viņa vērsās tiesā, jo uzskatīja, ka ražotāja pienākums ir pieņemt nodegušo auto un atdot naudu. Turklāt ne tikai izmaksāt kompensāciju mašīnas vērtības apmērā, bet atlīdzināt arī kredīta procentus, izmaksāt morālo kompensāciju, kā arī segt tiesas izdevumus. 

Foto: AvtoVAZ

Pēc kompleksās ekspertīzes tehnisko un ugunsdrošības rezultātu izvērtēšanas tiesa nolēma, ka "neesošās kvalitātes" dēļ AvtoVAZ ir jāsavāc XRay automobilis un prasītājam jāizmaksā 675 tūkstoši rubļu. Prasība gan apmierināta daļēji, tādēļ nav zināms, vai sieviete pretendē uz jelkādām papildu kompensācijām.

Toljati bāzētais autoražotājs tiesas spriedumu var pārsūdzēt.

Iepriekš krievu mediji ziņoja, ka kaimiņzemes lielākais autobūves uzņēmums - AvtoVAZ - varētu pārtraukt XRay ražošanu. Lai gan LADA dīleri ziņoja par mazo krosoveru deficītu, AvtoVAZ jau maijā būtiski samazināja modeļa izlaides apjomu.

Foto: AvtoVAZ

LADA XRay Krievijas tirgū nonāca 2016.gadā. Mazais krosovers pieejams standarta izpildījumā un paaugstinātas caurgājības modifikācija Cross. Modeļa cenu diapazons ir no 635 000 rubļiem jeb 7842 eiro par pašu vienkāršāko XRay līdz 1,05 miljoniem rubļu jeb 13 tūkstošiem eiro par XRay Cross Instinct.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu