Aptauja: Ārkārtējais stāvoklis valstī ir ietekmējis atvaļinājuma plānus 49% strādājošo

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Gandrīz pusei jeb 49% strādājošo ārkārtējais stāvoklis valstī un izsludinātie ierobežojumi Covid-19 pandēmijas dēļ ir ietekmējuši un mainījuši atvaļinājuma plānus, secināts interneta personāla atlases uzņēmuma "CV-Online" Latvia veiktajā aptaujā.

Visbiežāk izmaiņas notikušas gan mainot un pārskatot atvaļinājuma periodu, gan tā gala mērķi, bet katrs ceturtais jeb 25%, kuru ir skārušas atvaļinājuma izmaiņas pēdējo mēnešu laikā, norādīja, ka atvaļinājumu nācās pilnībā atcelt, savukārt 6% norādīja, ka pēdējo mēnešu laikā ir bijuši bezalgas atvaļinājumā.

Vairums izmaiņas šī gada atvaļinājuma plānos ir bijušas vidējā un zemākā līmeņa vadītājiem, speciālistiem un asistējošo pozīciju darbiniekiem. Tāpat arī tādās nozarēs strādājošajiem kā finanses un grāmatvedība, tūrisms un sabiedriskā ēdināšana, kultūra un sports, pakalpojumi, mediji un sabiedriskās attiecības, kā arī medicīna.

Gandrīz katrs trešais jeb vairāk nekā 32% darba ņēmēju līdz jūlija mēnesim jau bijuši atvaļinājumā, bet 51% to vēl plāno izmantot līdz gada beigām, savukārt 17% strādājošo atzina, ka šogad atvaļinājumu neplāno izmantot.

Pēc aptaujas rezultātiem atvaļinājuma laikā vismaz kādu no darba uzdevumiem šogad ir veikuši 42% aptaujāto darba ņēmēju. Visbiežāk jeb 15% gadījumu respondenti norādīja, ka atvaļinājuma laikā atbildēja uz telefona zvaniem ar darbu saistītos jautājumos, bet 13% aptaujāto vismaz reizi atvaļinājuma laikā atgriezās darbā, lai veiktu kādu uzdevumu. 11% respondentu atvaļinājuma laikā vismaz reizi strādāja ar datoru darba vajadzībām, bet 3% norādīja, ka atvaļinājumu nācās pārtraukt un atgriezties darbā.

Atgriežoties no atvaļinājuma, gandrīz katrs piektais jeb 19% apgalvoja, ka nejūtas atpūties, kas ir par pāris procentiem vairāk nekā aptaujā pirms gada. Puse strādājošo jeb 51% atzina, ka jūtas daļēji atpūtušies, bet teju katrs trešais jeb 30% atklāja, ka pēc atvaļinājuma jūtas pilnībā atpūtušies.

Aptaujas rezultāti norāda, ka būtiski pieaudzis to strādājošo skaits, kuri savu atvaļinājumu ir pavadījuši vai plāno pavadīt Latvijā, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, pieaugums ir par 28%.

"CV-Online Latvia" veiktā aptauja norisinājās no 11. līdz 30.jūnijam interneta vidē, un tajā piedalījās 793 respondentu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu