Nedēļas nogalē dzēsti 60 ugunsgrēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) devies dzēst 60 ugunsgrēkus visā Latvijā, informēja VUGD.

Svētdien platības ziņā lielākie ugunsgrēki dzēsti Krāslavas novada Robežnieku pagastā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 130 kvadrātmetru platībā, un Ventspils novada Tārgales pagastā, kur dega sausā zāle 3000 kvadrātmetru platībā.

Sestdien plkst.17.23 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pagrabā dega motorollers un sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. Mēģinot apdzēst liesmas pirms VUGD ierašanās, cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Vēl VUGD sestdien steidzās arī uz izsaukumu Rīgā, kur sešstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega piededzis ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēku un nodeva NMPD mediķiem.

Tāpat sestdien tika saņemts izsaukums Valmierā, kur daudzdzīvokļu ēka dega sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. Liesmas bija izdevies apdzēst pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Vēl sestdien ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega dīvāns viena kvadrātmetra platībā. No ēkas tika evakuēti 45 cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Dūmu detektors dzīvoklī nebija uzstādīts, turklāt iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls, visticamāk, ir saistīts ar neuzmanīgu rīcību ar uguni un smēķēšanu telpās. Šoreiz ugunsgrēks neprasīja cilvēku upurus, bet kārtējo reizi sniedza brīdinošu mācību - nesmēķēt gultā un uzstādīt dzīvokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu, uzsvēra VUGD.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu