Piecas labsajūtas tendences, kas rada kaitējumu dabai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Mūsdienās ikkatrs vēlas rūpēties par savu labsajūtu, attīstīt sava ķermeņa spējas, iegūt satriecošu augumu un sasniegt mentālu apgarotību. Šo mērķu sasniegšanai ir pieejamas dažnedažādas metodes un rīki, taču daži no tiem var kaitēt dabai, kas ir pretrunā ar labsajūtas filozofiju. 

Kristāli

Tie, kas vēlas atrast saikni ar Māti Dabu, rast sevī mieru un piesaistīt veiksmi, kā talismanu un arī interjera dekoru izvēlas kristālus. Šiem iežiem mēdz piedēvēt dažādas īpašības, dziedinošas spējas un dvēseles aizsardzību. Taču reālistiski runājot - kristālus iegūst speciālās iežu raktuvēs, kur nereti briesmīgos apstākļos tiek nodarbināti cilvēki par smieklīgi mazu samaksu, kas nozīmē, ka šiem iežiem nemaz tik laba aura nav. Turklāt kristālu ieguvei tiek ekstensīvi patērēts šajās zemēs vērtīgais resurss - ūdens, kā arī iznīcinātas savvaļas dzīvnieku alas vai ligzdas.   

Foto: Unsplash

Ēteriskās eļļas

Jau tūkstošiem gadu cilvēki ir izmantojuši dažādas ēteriskās eļļas, lai mazinātu spriedzi, satraukumu, galvassāpes, muskuļu sāpes un daudz ko citu.Tomēr mūsdienās aromterapijas industrija ir radījusi tik lielu pieprasījumu, ka eļļu sastāvdaļu izgatavošana nodara visai nopietnu kaitējumu videi. Neatkarīgi no kāda auga tiek ražota eļļa, tās izgatavošanai ir nepieciešams liels daudzums paša auga, piemēram, lai izgatavotu puslitru ēterisko rožu eļļu, ir nepieciešami 4000 kilogramu rožlapiņu. Šim nolūkam tiek aizpildīti plaši lauki augu audzēšanai, kur aiziet arī milzīgs ūdens un arī pesticīdu patēriņš. Savukārt neizlietotas ēteriskās eļļas, nonākot ūdenī, ir indīgas zivīm un citiem ūdens iemītniekiem.

Auduma kosmētiskās maskas

Ja nedēļas nogali nespēj iedomāties bez relaksēšanās vannā un sejas procedūras, tad auduma maskas nebūs nekas svešs. Lai gan šīs maskas patiesi spēj attīrīt ādu, uzlabot tās elastību un uzlabot ādas toni, tomēr to izgatavošana un izmantošana ir ārkārtīgi neekoloģiska. Auduma vai plāna plastikāta maskas sniedz ļoti īsu prieku - jau pēc 15 minūšu ilgas izmantošanas šis produkts tiek izmests. Tā vietā izvēlies krēmveida maskas, kuras var uzklāt uz ādas un noskalot ar ūdeni.   

Foto: Unsplash

Keto diēta

Diētu ir tik daudz, cik kukaiņu uz planētas, taču keto diēta pēdējos gados ir īpaši izcēlusies un kļuvusi populāra tievētāju vidū. Tomēr, kas šo diētu padara tik neekoloģisku, ir produkti, kurus iesaka patērēt uzturā, proti, gaļa, vēsta portāls "Inhabitat". Lopkopība ir uzskatāma par vienu no videi kaitīgākajām industrijām - gaļas ražošanai tiek patērēts milzīgs apjoms ūdens un lopbarības, savukārt paši lopi rada metāna gāzi - ķīmisku savienojumu, kas veicina siltumnīcas efekta veidošanos Zemes atmosfērā. Keto diētas vietā izvēlies diētu, kuras ietvaros ir ieteicams samazināt gaļas patēriņu uzturā. 

Karstā joga

Kaut arī karstā joga patiesi spēs palīdzēt efektīvi nomest liekos kilogramus, uzlabot imūnsistēmu un iegūt vingru ķermeni, tomēr apzināta studijas karsēšana nenāks par labu planētas ekosistēmai. Vingrošanas studijas patērē elektrību, propānu, dabasgāzi vai citus resursus, kuri tiek izmantoti siltuma radīšanā. Lai mazinātu videi kaitīgo ietekmi, izvēlies apmeklēt parastās jogas nodarbības, kas arī spēj darīt brīnumus ar cilvēka ķermeni ilgtermiņā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu