Uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināts KNAB aizturētais Jelgavas prokurors

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uz izmeklēšanas laiku no amata pienākumu pildīšanas atstādināts šomēnes Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētais Jelgavas prokuratūras prokurors, apstiprināja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Ņemot vērā, ka procesa virzītājs patlaban ir KNAB, Majevska neatklāja prokuroram inkriminēto nodarījumu un piemēroto drošības līdzekli.

Jau ziņots, ka KNAB šomēnes veicis kratīšanu Jelgavas prokuratūrā.

KNAB vakar aģentūrai LETA apstiprināja, ka biroja lietvedībā ir kriminālprocess, kurā iesaistītas prokuratūras amatpersonas. Lai iegūtu papildu pierādījumus un nekaitētu izmeklēšanas interesēm, KNAB patlaban plašāku informāciju nevarot sniegt.

LETA arhīvs liecina, ka iepriekšējo reizi KNAB kādu prokuroru iespējamā noziegumā pieķēris 2015.gadā. Šajā lietā nu jau bijušais Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras virsprokurora pienākumu izpildītājs Vilnis Ulmis un bijušais Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors Vladimirs Krupskijs apsūdzēti par kukuļa pieprasīšanas mēģinājumu no Ulmja paziņas - AS "Reverta" darbinieka - par mantas aresta atcelšanu "Reverta" nekustamajam īpašumam kriminālprocesā, kas atradās Krupskija uzraudzībā.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šo lietu turpinās skatīt 7.oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu