Lidojumi un pandēmija: Aviokompānija apņemas segt bēru izmaksas, ja pasažieris saslimst ar Covid-19

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Kamēr daudzas lidsabiedrības maina savu darbību, lai padarītu lidošanu drošāku pandēmijas laikā, aviokompānija “Emirates” piekopj citādāku stratēģiju, lai piesaistītu jaunus pasažierus un ļautu pasažieriem ceļot uz saviem iekārotākajiem galamērķiem. Biznesa medijs “Forbes” sniedz ieskatu “Emirates” jaunajā stratēģijā.

Jaunās stratēģijas pamatā ir nodrošināt pasažieriem bezmaksas apdrošināšanu gadījumā, ja pasažieris saslimst ar Covid-19. Gadījumā, ja pasažieris saslimst ceļojuma laikā, kurā tiek lidots ar “Emirates” lidmašīnu, aviokompānija apņemas nosegt visus medicīniskos izdevumus un karantīnas izmaksas. Savukārt, ja pasažieris Covid-19 dēļ nomirst, aviokompānijas apdrošināšana sedz arī mirušā ķermeņa repatriācijas un bēru izmaksas.

Tiek norādīts, ka šāda veida apdrošināšana tiek piemērota visiem “Emirates” lidojumiem līdz šī gada 31. oktobrim, un tā tiek sniegta bez maksas visiem pasažieriem. Apdrošināšanas segums ir ļoti dāsns – tas darbojas 31 vienu dienu, sākot no pirmā lidojuma ar “Emirates” lidmašīnu. Apdrošināšana ir spēkā pat tad, ja cilvēks ceļo uz vairākiem galamērķiem.

Šī ideja ir līdzīga tai, ko sākotnēji plānoja Kipra, kas solīja ceļotājiem nosegt atvaļinājuma izmagsas gadījumā, ja viņi Kipras teritorijā saslims ar Covid-19.

Savukārt Kambodžā ir pretēja situācija – šeit tūristiem ir jāveic 3000 dolāru liela iemaksa, lai varētu kaut kur doties atvaļinājumā. Gadījumā, ja atvaļinājumā nākas saslimt, tad šie 3000 dolāri tiks izmantoti medicīnisko izdevumu nosegšanai, un sliktākajā gadījumā – arī bērēm.

Līdzīgi kā citas aviokompānijas, arī “Emirates” ir cietusi no pandēmijas sekām. Lidsabiedrība ir mazinājusi pasažieru noslodzi par 10% (piemēram, aviokompānija “Delta” lido vien ar 40-50% kapacitāti un dažās lidostās ir pilnībā atcēlusi pakalpojuma sniegšanu).

“Emirates” gan rūpējas, lai pasažieri tās reisos būtu veseli. Atsaucoties uz aviokompānijas mājaslapu, visiem ceļotājiem, kas lido no Dubaijas uz jebkuru citu galamērķi, “ir jāuzrāda negatīva Covid-19 testa sertifikāts, pretējā gadījumā pasažieri netiek ielaisti lidmašīnā”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu