"Valmiermuižas alus" sācis realizēt produkciju Lielbritānijā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Alus darītava "Valmiermuižas alus" sākusi realizēt produkciju Lielbritānijā, informēja alus darītavā.

"Valmiermuižas alus" pārstāvji atgādināja, ka pērn alus darītava izbrūvēja par 2,4% litriem vairāk alus nekā 2018.gadā, bet tās eksports pieauga par 18% salīdzinājumā ar gadu iepriekš. 2019.gadā alus darītavas paveiktais darbs vainagojies ar nupat sāktu produkcijas realizāciju Lielbritānijā - alus pieejams Londonas bāros, veikalos un vēl 40 Anglijas un trijās Skotijas pilsētās.

"Valmiermuižas alus" saimnieks Aigars Ruņģis teica, ka Lielbritānijā mītošajiem latviešiem un britiem ir liela interese par Latvijas alus garšām. Mēneša laikā "Valmiermuižas alus" ir piegādājis atkārtotu pasūtījumu. "Tā kā "Valmiermuižas alus" ir maza alus darītava, nesaņemsim subsīdijas eksporta attīstībai, jo tās pieejamas tikai lielajiem ražotājiem, bet eksportu audzēsim lēnām pašu spēkiem un iesim soli pa solim," pauda Ruņģis.

Tāpat "Valmiermuižas alus" pārstāvji atgādināja, ka alus darītavas produkcija ir pieejama arī Igaunijā, kuras tirgum šovasar radīts jauns zelteru zīmols, Lietuvā, Īrijā, Somijā, Zviedrijā un Dānijā. Alus darītava plāno, ka šogad realizācija ārvalstu tirgos kopumā veidos apmēram pusmiljonu eiro no "Valmiermuižas alus" apgrozījuma.

Alus darītavā atgādināja, ka pērn alus darītava strādāja ar 5,7 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt tās peļņa saruka līdz 3521 eiro, kas skaidrojama ar alus darītavas ieguldījumiem attīstībā un jaunu alus garšu radīšanā.

Tikmēr šogad jūnijā "Valmiermuižas alus" sasniedzis pārdošanas rekordu, apgrozījumam sasniedzot 1,028 miljonu eiro, kas ir par 21% vairāk nekā pērn jūnijā. Jūlijā "Valmiermuižas alus" pārdošanas rādītāji varētu būt krietni lielāki nekā pērn, jo darbu atsākuši 90% restorānu un bāru, kas piedāvā "Valmiermuižas" alu, atjaunotas arī alus piegādes "Tallink" un lidostas "Rīga" veikaliem.

"Līdz ar ārkārtas situācijas atcelšanu "Valmiermuižas alus" strādā ar pilnu jaudu un alus darītavā esam saglabājuši visas darbavietas. Esam aizvadījuši līdz šim darbīgākos Jāņus, jo latvieši bija noilgojušies pēc alus baudīšanas savējo lokā. Tā kā esam atklājuši tirgotavu arī internetā, daudzi ir izmantojuši alus piegādi Latvijā, Lietuvā, Igaunijā," teica Ruņģis.

TVNET jau ziņoja, ka 2018.gadā "Valmiermuižas alus" strādāja ar 5,373 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 31,8% un sasniedza 168 173 eiro.

"Valmiermuižas alus" reģistrēta 2005.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 1,397 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir "Valmiermuižas ieguldījumu fonds", kurā 60% daļu pieder Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenvervaltungs AG" (ILAG), bet 16% - Vācijas uzņēmumam "Thinkflink GmbH".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu