"Vēnās bija atstātas adatas." Stradiņos sākta pārbaude par pacienta izrakstīšanu (4)

Papildināts ar slimnīcas komentāru
CopyLinkedIn Draugiem X
Paula Stradiņa Klīniskās Universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības centra telpas.
Paula Stradiņa Klīniskās Universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības centra telpas. Foto: Paula Čurkste/LETA

Stradiņa slimnīcā uzsākta pārbaude par veidu, kā kāds pacients izrakstīts no Neatliekamās medicīnas centra - tuvinieki savu radinieku atraduši izstumtu laukā ratiņkrēslā, bet pacienta vēnās bija atstātas zāļu sistēmas adatas. Dienu pēc tam šis cilvēks savās mājās mira, vēsta Dienas ziņas.

87 gadus veco katoļu priesteri Gregoru Ķibuli slimnīcā nogādāja, jo viņš sūdzējās par spēcīgām sāpēm. Jau drīz sirmgalvis zvanījis saviem radiniekiem, ka viņu izraksta.

Kad tuvinieki ieradušies slimnīcas teritorijā, viņi ieraudzīja, ka sirmais vīrs jau ratiņos izstumts ārā no slimnīcas zem klajas debess. Tuviniekus izbrīnīja tas, ka Gregoru no slimnīcas izrakstīja ar visām adatām rokās.

Pēc atvešanas mājās vīrieti joprojām mocījušas sāpes. Atkal tika izsaukta neatliekamā palīdzība, bet pēc brīža vīrieša elpošana bija apstājusies.

Slimnīca norāda, ka novērošanas kameru ieraksti pārbaudīti un tajos redzams, ka slimais priesteris nevienu brīdi ratiņkrēslā nav atradies viens pats.

Atbilstīgi slimnīcas versijai – darbinieks viņu ir izvedis laukā no telpām svaigā gaisā un pēc dažu minūšu gaidīšanas piebraucis tuvinieku auto, kurā pacients iesēdināts. Arī visi katetri no pacienta rokām bijuši izņemti. Tā liecinot medicīniskā dokumentācija.

Slimnīca ir gatava atbildēt uz visām tuvinieku pretenzijām, ja vien saņems oficiālu piederīgo rakstītu iesniegumu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu