Piektā protestu diena Baltkrievijā bijusi līdz šim mierīgākā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievijā turpinās protesti
Baltkrievijā turpinās protesti Foto: VASILY FEDOSENKO / REUTERS

Baltkrievijā kopš svētdienas notiek iedzīvotāju protesti pret svētdien notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu. Piektā protestu diena, ceturtdiena, bijusi līdz šim vismierīgākā - pagaidām nav informācijas, ka būtu notikušas masveida protestētāju aizturēšanas un piekaušanas.

Baltkrievijas drošības dienestiem vardarbīgi apspiežot protestus pret acīmredzamajiem pārkāpumiem prezidenta vēlēšanu norisē un rezultātu viltošanu, Baltkrievijā tika aizturēti gandrīz 7000 cilvēku un simtiem ievainoti. Slimnīcās ārstējas vairāk nekā 250 cietušo, un ir arī bojāgājušie. 

Ceturtdien protestētāji galvenokārt veidoja “solidaritātes ķēdes” ar ziediem rokās, savukārt daudzu Baltkrievijas uzņēmumu darbinieki gatavojās streikiem, tādējādi paužot atbalstu protestētājiem. 

Ceturtdienas protesta akciju galvenais lozungs bija “Nē vardarbībai!”. 

Cilvēki Baltkrievijas pilsētu ielās izgāja gan ceturtdien pa dienu, gan arī vakarā, tomēr spēka struktūru pārstāvji iedzīvotāju aktivitātēs gandrīz nemaz neiejaucās. 

Ceturtdien tika sākta arī iepriekš aizturēto protestētāju atbrīvošana. Daudzi no viņiem stāsta par necilvēcīgo un brutālo attieksmi aizturēšanas laikā. Cilvēki tikuši smagi piekauti, viņiem draudēts ar nāvi un ilgstošu ieslodzījumu. 

Ieslodzījuma vietās joprojām atrodas tūkstošiem aizturēto. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu