Daugavpilī sāk cīņu ar pagalmos un stāvvietās pamestām automašīnām (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Pilnvarojot Pašvaldības policiju, Daugavpilī sākta cīņa ar pagalmos un stāvvietās pamestām automašīnām, informēja pilsētas pašvaldībā.

Vietvara skaidro, ka pamestu auto problēma pilsētā aktualizēta vairākkārt, iedzīvotāji sūdzējušies, ka

pagalmos, stāvvietās vai ceļu malās nedēļām, mēnešiem vai pat gadiem ilgi stāv pamestas mašīnas, kas aizņem stāvvietas vai vienkārši rūsē un degradē apkārtni.

Līdz šim nevienai no pilsētas struktūrām nebija likumisku iespēju novērst šādas situācijas, taču šomēnes pilsētas domes deputāti pilnvaroja Pašvaldības policiju pieņemt lēmumus par transportlīdzekļa atzīšanu par ilgstoši atstātu uz ceļa.

Iepriekš, saņemot no iedzīvotājiem sūdzību par ilgstoši pamestu auto, kas novietots, nepārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, Pašvaldības policijas darbinieki nebija pilnvaroti pieņemt lēmumu atzīt to par pamestu. Tagad policija varēs atzīt transportlīdzekli par ilgstoši atstātu uz ceļa, ja tas novietots stāvēšanai uz ceļa un netiek izmantots ilgāk par 45 diennaktīm vai arī ilgāk par 15 diennaktīm, ja mašīnai nav veikta valsts tehniskā apskate.

Pēc brīdinājuma uzlīmes piestiprināšanas uz transportlīdzekļa brīdinājumu policija nosūtīs arī transportlīdzekļa īpašniekam, ja viņu ir iespējams noskaidrot. Brīdinājumā būs norādīts, ka transportlīdzeklis jāpārvieto noteiktajā laikā, lai tas netiktu atzīts par ilgstoši atstātu un netiktu piespiedu pārvietots uz speciālo stāvvietu.

Pašvaldībai saistībā ar policija piešķirto pilnvarojumu vēl ir jāsaskaņo vairāki jautājumi par auto transportēšanu un citām procedūrām.

Tomēr lēmums ļauj sākt risināt pamestu auto problēmu, uzsvēra domē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu