"Latvijas pasta" pakomātu tīkla ietilpība palielināta par 40%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

VAS "Latvijas pasts" pakomātu tīkla ietilpība, noslēdzot modernizācijas procesa pirmo posmu, palielināta par 40% jeb vairāk nekā 1000 nodalījumu, informēja uzņēmuma pārstāve Gundega Vārpa.

Viņa norādīja, ka pret ietilpīgākiem jaunākas paaudzes modeļiem līdz 2020.gada augusta vidum nomainīti 35 pakomāti visā Latvijā. Ar riska kapitāla fondu "Baltcap" pagājušā gada augustā noslēgtais līgums par pakomātu tīkla iegādi paredz, ka pakomātu nomaiņu "Baltcap" īsteno par saviem līdzekļiem.

Pret ietilpīgākiem jaunākas paaudzes modeļiem nomainīti pakomāti Ādažos, Aizkrauklē, Alūksnē, Cēsīs, Daugavpilī, Dobelē, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Kuldīgā, Ķekavā, Liepājā, Limbažos, Madonā, Ogrē, Preiļos, Rīgā, Rēzeknē, Saldū, Siguldā, Talsos, Tukumā, Valmierā un Ventspilī.

Vienlaikus pakomātu tīkls Rīgā papildināts ar iekštelpu pakomātiem pasta centrā "Sakta", Brīvības bulvārī 32, un tirdzniecības centrā "Galerija Centrs", Vecrīgā, Audēju ielā 16, kā arī "Latvijas pasta" pirmo āra pakomātu, kas kopš augusta sākuma darbojas tirdzniecības centrā "Rīga Plaza", Mūkusalas ielā 71.

Nākamais modernizācijas posms paredz visu pakomātu aprīkošanu ar jaunākās paaudzes maksājumu karšu termināļiem. Paralēli tiek plānota tīkla būtiska paplašināšana ar jauniem pakomātiem, un tā īstenošanai "Latvijas pasts" izsludinājis iepirkumu 60 jaunu pakomātu iegādei, paredzot to pakāpenisku izvietošanu gan šogad, gan 2021.gadā un plānojot šajā projektā investēt līdz miljonam eiro.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4000 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu