Iecavas novadā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks dzīvojamā mājā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Aizvadītajā naktī Iecavas novadā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks kādā dzīvojamā mājā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Agrita Vītola.

Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.3.13. Ierodoties pie degošās mājas, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka

ar atklātu liesmu deg vienstāva ēkas jumts pilnā 120 kvadrātmetru platībā.

Plkst.5.09 uguns izplatīšanās tika ierobežota, taču patlaban joprojām turpinās dzēšanas darbi.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju, ugunsnelaimē cilvēki nav cietuši.

Ugunsgrēka izcelšanās iemesli vēl tiks skaidroti.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 14 ugunsgrēki un vienā no tiem cietis cilvēks, liecina VUGD apkopotā operatīvā informācija.

Ugunsgrēks ar cietušo izcēlies ceturtdienas pēcpusdienā Daugavpilī, kur trīsstāvu daudzdzīvokļu ēkā piededzis uz ieslēgtas plīts aizmirsts ēdiens. Sadūmojumā cietis cilvēks, kurš nodots mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts mazāk nekā stundas laikā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis vēl trīs izsaukumus uz piedeguša ēdiena izraisītiem ugunsgrēkiem,

tāpēc dienests atgādina, ka, gatavojot ēdienu uz plīts, to nedrīkst atstāt bez uzraudzības, turklāt mājoklī jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, kas laikus brīdina par telpās izveidojušos sadūmojumu, dodot iespēju izglābties.

Ceturtdien seši ugunsgrēki dzēsti novados, pieci Rīgā, bet trīs citās pilsētās. Turklāt VUGD darbinieki piedalījušies arī viena meža ugunsgrēka dzēšanā, kas netiek ieskaitīts kopējā ugunsgrēku skaitā. Tikmēr Valsts meža dienesta sniegtā informācija liecina, ka ceturtdien Latvijā kopumā dzēsti divi meža ugunsgrēki 0,03 hektāru platībā.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši arī 13 glābšanas darbus - astoņu novados, vienu Rīgā, bet četrus citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti 5279 ugunsgrēki, no kuriem 1379 bijuši kūlas degšanas gadījumi, ugunsnelaimēs cietuši 179 cilvēki, bet 50 gājuši bojā, liecina VUGD statistika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu