Aizturēts Valsts robežsardzes priekšnieks Pujāts (20)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts
Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis Valsts robežsardzes priekšnieku Gunti Pujātu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) patlaban komentārus nesniegs, aģentūrai LETA teica viņa padomniece Beata Jonite.

Patlaban arī nav izdevies sazināties ar IDB un noskaidrot, kādā kriminālprocesā notikusi aizturēšana.

Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone aģentūrai LETA teica, ka IDB darbinieki piektdien bija ieradušies Valsts robežsardzes štābā Rīgā, Rūdolfa ielā. Vai IDB štābā veicis izmeklēšanas darbības, Pētersone nekomentēja, jo šādu informāciju varot sniegt tikai pats IDB. Pētersone arī nekomentēja, kur patlaban atrodas Pujāts.

Jau ziņots, ka pērn IDB aizturēja bijušo Valsts priekšnieku Normundu Garbaru. Viņš tika aizturēts saistībā ar lietu, kurā tiek vērtēti iespējamie noziegumi būvniecības procesos par Latvijas un Krievijas robežas joslas infrastruktūras izbūvi un Latvijas un Baltkrievijas robežu ierīkošanu.

Likums paredz, ka personu var aizturēt līdz 48 stundām. Pēc tam persona jāatbrīvo vai arī tai jāpiemēro drošības līdzeklis, no kuriem bargākais ir apcietinājums. Par apcietinājuma piemērošanu lemj tiesa.

Drošības līdzekli gan var piemērot tikai tādā gadījumā, ja persona iegūst aizdomās turētā statusu. Ja persona iegūst - personas pret kuru sākts kriminālprocess statusu, tad šai personai nedrīkst piemērot drošības līdzekļus.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu