Strādāšana no mājām nekad nav bijusi tik ērta: Huawei MateBook X Pro 2020 apskats (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: consumer.huawei.com

Covid-19 pandēmija piespiedusi pielāgoties jauniem apstākļiem, tostarp darbam attālināti. Strādāšana no mājām var sagādāt daudz izaicinājumu, taču pareizās tehnoloģijas ikdienu var atvieglot.

Šoreiz apskatām Huawei MateBook X Pro 2020.

Sāksim ar izskatu. Minimālisma cienītāju sapnis – augstvērtīgs metāla korpuss, solīds izskats, maz lieku detaļu, tostarp visai maz “portu” (divi USB-C (atbalsta datu, uzlādes un ekrāna pieslēgvietu), viens USB-A un 3,5 mm austiņu un mikrofona ligzda). Svars vien 1,33 kg. Tie, kam ikdienas darbs pieprasa pārvietošanos, ar Huawei jaunāko veikumu varēs kustēties bez bēdu.

13,9 collu 3K FullView ekrāns ar iespaidīgu 3000x2000 pikseļu izšķirtspēju ir viens no daudziem pārsteigumiem, ko piedāvā šis dators.

Ekrāns aizņem 91% no visa vāka laukuma, un tā nestandarta izmērs ir ideāli piemērots darbam ar dokumentiem, tekstu rakstīšanai vai lasīšanai.

Vēl viena lieta, kas kļūst arvien populārāka klēpjdatoru vidū, – skārienjutīgs ekrāns. Huawei klēpjdators ir īpašs ne vien ar to, ka uz pirksta žestiem reaģē zibenīgi, bet tas atpazīst arī komandas. Piemēram, lai uzņemtu ekrānšāviņu, jāpavelk trīs pirksti uz leju - tik vienkārši un ērti! Ekrāns ir ļoti atstarojošs, pat pārāk atstarojošs, tāpēc, atrodoties saulainā vietā, jāatrod pareizais leņķis, lai būtu ideāla redzamība.

Foto: consumer.huawei.com

Uz klaviatūras ir patīkami strādāt, liels un ērts skārienpaliktnis. Lai arī ikdienā izmantoju datorpeli, Huawei MateBook X Pro tā nebūt nav nepieciešama.

Datoru var ieslēgt, izmantojot pirkstu nospiedumu. Tas ir jaudīgs un problēmas ar datora atbloķēšanu nesagādā. Lielisks un moderns veids, kā pasargāt savu datoru no svešām rokām un acīm.

Tiem, kas ir Huawei viedtālruņa īpašnieki, aizraujoša šķitīs funkcija sasinhronizēt telefonu ar datoru. Vienkārši novieto savu tālruni uz MateBook X Pro sensora, dators to atpazīs un uz ekrāna ļaus tev viegli pārskatīt savu viedtālruni. Būtībā, šī funkcija ļauj telefonu pārredzēt uz datora un maksimāli viegli un ātri pārlikt failus no vienas ierīces otrā. Fotogrāfijas, dokumentus – visu. Ja saņem īsziņu, kas nevar gaidīt atbildi, atbildēšanai vari izmantot datora tastatūru.

Foto: consumer.huawei.com

Strādāšana no mājām nereti pieprasa arī videokonferenču zvanus. Pirmajā brīdī šķiet, ka šim datoram nemaz nav videokameras, taču – jūs maldāties. Tā kā ekrāna rāmis ir gandrīz neredzams, kamera ir paslēpta starp F6 un F7 pogām.

Privātuma frīkiem šī ir lieliska opcija,

jo kamera nav jāaizlīmē ar dīvainu līmlenti (paceļ rokas, kurš tā dara) – kameru var atvērt un aizvērt ar vienu pirksta kustību. Taču... Tiem, kuri regulāri izmanto videozvana funkciju, jāsaka, ka kameras leņķis nav visai pateicīgs. Kolēģiem var nākties redzēt tavu Covid-19 laikā uzēsto dubultzodiņu vai nāsis, kā arī pirkstus, ja paralēli klabini taustiņus. Taču jāuzteic Huawei par kreatīvo izdomu.

Foto: consumer.huawei.com

Ņemot vērā visu iepriekšminēto, jaudīgs dators pieprasa ilgtspēju, un Huawei MateBook X Pro 2020 par to ir padomājis. Kas gan var būt kaitinošāks par to, ka pirms svarīgas sapulces sāk mirgot datora baterija, brīdinot, ka tā nekavējoties ir jālādē. Bet tu taču tikko uzlādēji?! Ražotājs apgalvo, ka šis klēpjdators vienā uzlādē darbojas 11 līdz 15 stundas.

Jāpiekrīt – baterijas darbības ilgums ir zelta konfekte.

Derēs tiem, kas visu dienu pavada pie datora strādājot, un, cerot uz drīzu ceļošanu, varēs ņemt līdzi un lidmašīnā skatīties filmas vairāku stundu garumā, neuztraucoties par to, ka dators ātri vien izlādēsies.

Kas lācītim vēderā? Intel Core i7-10510U procesors, 1 TB cietais SSD disks, 16 GB RAM un jaudīgā NVidia GeForce MX250 videokarte - datoru ekspertiem šie termini komentārus neprasa, taču vienkāršā valodā izsakoties, šis Huawei klēpjdators būs ideāli piemērots ne tikai darbam, bet arī izklaidei. Baudi savas iecienītākās filmas, spēlē spēlītes. Radošie ļaudis, kuri ikdienā strādā ar foto vai video apstrādi – šī ierīce nepievils un būs uzticams palīgs.

Foto: consumer.huawei.com

Cena Latvijas tirgū ir aptuveni 2000 eiro. Ņemot vērā visu iepriekšminēto - ļoti atbilstoša summa. Der atcerēties, ka, iespējams, tavs viedtālrunis maksā 1000 eiro. 

Plusi - ilgais baterijas laiks, nestandarta ekrāns, kas ļauj darīt un pārredzēt vairākas lietas vienlaikus. Mīnusi - neveiksmīgais kameras novietojums. Izmēģinājām - mums patika!

Izmēģinātā Huawei MateBook X Pro tehniskie dati: 

Izmēri (platums, dziļums, biezums)304 x 217 x 14,6 mm
Svars1,33 kg
Ekrāns13,9 collas, 3000x2000 pix; 178o apskates leņķis
Centrālais procesors10. paaudzes Intel Core i7 (10510U), 1,8 - 4,9 GHz (Turbo)
Operatīvā atmiņa16 GB
Iebūvētā atmiņa1 TB SSD
Grafiskā karteNVIDIA GeForce MX250
Baterija56 Wh darbam visas dienas garumā vai video atskaņošanai līdz pat 13h
Tīmekļa kamera1 MP; iegremdēta klaviatūrā

Materiāls tapis sadarbībā ar Huawei Latvija

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu