Kremlis sola izformēt policijas rezerves pie Baltkrievijas robežas (8)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievija atsauks spēka struktūru rezervju kontingentu, kas plašo protestu laikā tika izvietots pie robežas ar Baltkrieviju, paziņojis Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Peskovs norādīja, ka par rezervju atsaukšanu pirmdien, 14.septembrī, tikšanās laikā vienojās Vladimirs Putins un Aleksandrs Lukašenko.

Krievijas un Baltkrievijas autokrātiskie līderi arī apsprieda kopīgās militārās mācības, kuras norisināsies no 16. līdz 17. septembrim.

"Svarīgi norādīt, ka tad, kad būs noslēgušies visi mācību etapi, visi Krievijas karavīri atgriezīsies savās pastāvīgās dislokācijas vietās," uzsvēra Peskovs.

Putins 27.augustā paziņoja, ka pēc  Lukašenko lūguma izveidots Krievijas spēka struktūru, tai skaitā Nacionālās gvardes, rezervju kontingents. Viņš teica, ka kontingents netiks izmantots, "kamēr situācija nekļūs nekontrolējama".

Lukašenko un Putins pirmdien tikās Sočos. Tā bija kaimiņvalstu pirmā tikšanās pēc 9.augusta Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām, pēc kurām negodīgu vēlēšanu dēļ Baltkrievijā izcēlās miermīlīgi protesti. Pirmajā nedēļā Baltkrievijas policijas īpašo uzdevumu vienība OMON brutāli apspieda protestus; pēdējās nedēļās vardarbība un aizturēšanas atsākušās ar jaunu sparu.

Foto: Aleksandra Lukašenko vizīte Krievijā

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu