"airBaltic" uz laiku pārtrauks lidojumus no Rīgas uz Liepāju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" no 2.oktobra uz laiku pārtrauc lidojumus no Rīgas uz Liepāju, informēja "airBaltic" pārstāve Alise Briede.

Lidojumi starp abām pilsētām pašreiz pārtraukti līdz 24.oktobrim.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka lidsabiedrība turpina nodrošināt lidojumus vairāk nekā 50 maršrutos visā Eiropā.

"Diemžēl ceļošanas ierobežojumi ir būtiski ietekmējuši mūsu darbību, un šobrīd lidojumu turpināšana uz Liepāju nav iespējama, jo pieprasījums pēc šiem reisiem pašlaik ir ļoti zems. Neskatoties uz to, esmu pārliecināts, ka drīzumā šis maršruts atgriezīsies mūsu tīklā," pauda Gauss.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" koncerna apgrozījums Covid-19 pandēmijas ietekmē šogad pirmajā pusgadā samazinājās par 63,6% - līdz 78,713 miljoniem eiro, savukārt koncerna zaudējumi pieauga gandrīz septiņas reizes un veidoja 184,77 miljonus eiro. Savukārt "airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu