Šoferis zaudē cīņā ar miegu un pamostas tikai pēc smagas avārijas (13)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Trīs automašīnu sadursme uz Tallinas šosejas
Trīs automašīnu sadursme uz Tallinas šosejas Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Piektdienas, 18.septembra, pēcpusdienā uz Tallinas šosejas pie pagrieziena uz Kadagu notika smaga trīs automašīnu sadursme. 

Lai gan aina, kas pavērās notikušā aculieciniekiem un garāmbraucējiem, bija visai dramatiska un vedināja domāt par ļaunāko, pamatīgi sasistajos auto neviens braucējs vērā ņemamas traumas nebija guvis. 

Vismaz divi no bojātajiem auto, Volvo un Toyota, visticamāk, nav labojami, taču BMW apvidus auto sagaida dārgs un darbietilpīgs remonts, lēš Degpunktā. 

Kā vēsta raidījums, šķetinot notikušā apstākļus, noskaidrots, ka avārija notikusi, jo cienījama vecuma vīrieti, braucot no Rīgas Saulkrastu virzienā, pie Toyota ģimenes auto stūres pēkšņi pārsteidzis miegs. Kungs iesnaudās un iebrauca pretējā braukšanas joslā.

Toyota vadītājs atklāja, ka sajutis nogurumu, tādēļ vēlējies pabraukt gabaliņu uz priekšu, kur varētu droši apstāties un atpūsties. Tomēr miegs viņu pārspējis pirms plānotās atpūtas vietas sasniegšanas un viņš aizķēris Volvo, kam "iedūris" purnā ar sava auto kreiso pusi. "Tad mani sameta un tas trāpīja otros sānos."

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Toyota vadītājs atceras, ka pamodies tikai tad, kad spēkrats jau apstājies. Vien nedaudz pietrūka, lai samīcītais ģimenes auto noslīdētu grāvī un iebrauktu kokā. Vēl viens fakts, kas šajos apstākļos nav mazsvarīgs, - šajā ceļa posmā atļautais braukšanas ātrums ir 70 kilometri stundā un nedz Toyota, nedz pārējie avārijā iesaistītie ātrumu nebija pārkāpuši.

Ceļu satiksmes negadījuma dēļ automašīnu satiksme vairākas stundas bija apgrūtināta un pilnībā atjaunota tikai ap pulksten sešiem vakarā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu