Viens no "Novičok” izstrādātājiem atvainojies Navaļnijam (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV dzīvojošais krievu zinātnieks Vils Mirzajanovs, kas tiek uzskatīts par vienu no nervu indes “Novičok” izstrādātājiem, atvainojis Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam par viņa saindēšanu ar šo vielu, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

“Es no sirds atvainojos Navaļnijam par to, ka esmu piedalījies šajā noziedzīgajā biznesā un palīdzējis izstrādāt vielu, ar kuru viņu saindēja,” Krievijas laikrakstam “Kommersant” norādīja Mirzajanovs. 

Zinātnieks atklāja, ka viņš 1993.gadā ticies ar cilvēku, kurš saindējis ar “Novičok”. Šī cilvēka simptomi bija ļoti līdzīgi Navaļnija simptomiem, uzsvēra zinātnieks. 

Vils Mirzajanovs no 1965. līdz 1992. gadam strādāja Organiskās ķīmijas un tehnoloģiju institūtā, ko pārvaldīja militārās struktūras un Valsts drošības komiteja. Viņš bija viens no zinātniekiem, kuri septiņdesmito gadu sākumā izstrādāja “Novičok”.  

Pēc tam, kad 1992.gadā Mirzajanovs darbu institūtā pameta, viņš bija pirmais cilvēks, kurš publiski stāstīja par “Novičok” nervu toksīnu grupas vielām. 

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu