Vai biogrāfiskā grāmata patiešām spēs izraisīt Meganas sakāvi Augstākajā tiesā?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PA/Scanpix

Lielbritānijas laikraksta "Mail On Sunday" advokāts Antonijs Vaits, kurš pārstāv šā tabloīda izdevēju “Associated Newspapers” lietā par Saseksas hercogu  privātuma aizskaršanu, apgalvo, ka Meganas apsūdzība ir pretrunā ar viņas teikto grāmatas biogrāfiem, raksta msn.com.

Atgādinām, ka Megana iesūdzēja tiesā izdevēju "Associated Newspapers" par rakstiem, kas pagājušajā gadā tika publicēti tabloīdā "Mail on Sunday". Rakstos tikuši atspoguļoti vēstuļu fragmenti, kurus Megana 2018. gadā rakstījusi savam tēvam Tomasam Mārklam. Šos meitas rakstītos ziņojumus Tomass Mārkls pats nodeva publikācijām presei.

Pirmā tiesas sēde šajā lietā notika 1. maijā, un tajā Londonas Augstākā tiesa pagaidām noraidīja Meganas prasību pret preses izdevējiem.

Laikraksta advokāts Vaits, atsaucoties uz nesen iznākušo grāmatu "Finding Freedom", apgalvo, ka Meganas apsūdzība ir pretrunā ar viņas teikto biogrāfiskajā darbā, teikts msn.com.

Grāmatā, kas iznāca šā gada augustā, Megana skaidri un gaiši apgalvojot, ka viņai nav problēmu ar to, ka viņas privātās dzīves detaļas tiek publiskotas.

Advokāts šādu iesniegumu iesniedzis Londonas Augstākajā tiesā, lai pievienotu apsūdzības lietai un tiesas izskatīšanai. 

Jāņem gan vērā, ka pēc biogrāfijas "Finding Freedom" publicēšanas Saseksas hercogu preses pārstāvis nācis klajā ar aicinājumu lasītājiem ņemt vērā faktu, ka šīs grāmatas autori nav intervējuši nevienu no hercogiem, kā arī viņi nav iesnieguši autoriem jebkādu rakstisku informāciju. 

Foto: EPA/Scanpix

Turpretī laikraksta "Mail On Sunday" advokāti uzsver, ka Meganas klusēšana un autoru neiesūdzēšana tiesā nozīmē, ka viņa ir devusi akceptu šim biogrāfiskajam darbam. 

"Tas pamatoti liek domāt, ka autoriem tika likts noprast, ka (Megana) ir apstiprinājusi grāmatu," juristi raksta iesniegumā. 

Plānots, ka tiesas process turpināsies nākamajā gadā -  11. janvārī.

Foto: AFP/SCANPIX
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu