Gaļas pārstrādes uzņēmumā "Forevers" ar Covid-19 saslimuši 19 darbinieki (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Gaļas pārstrādes uzņēmumā "Forevers" konstatēti 19 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, apstiprināja uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmumā informē, ka aizvadītajā nedēļā trīs ražotnes darbiniekiem atklāta Covid-19 saslimšana. Veicot nepieciešamos pasākumus sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), apzinātās kontaktpersonas, kas novirzītas uz pašizolāciju. Tāpat atbilstoši Veselības ministrijas rekomendācijām pirmdien veikta apjomīga testēšana, kas organizēta noteiktā lokācijā, ievērojot epidemiologu norādījumus par saskarsmes ierobežojumiem.

Pēc uzņēmuma pārstāvju sniegtās informācijas, testēšanā slimība konstatēta vēl 16 darbiniekiem, līdz ar to kopumā Covid-19 konstatēts 19 "Forevers" strādniekiem.

Uzņēmumā uzsver, ka ražotnē un visā uzņēmuma ēkā ir veikta pastiprināta telpu dezinfekcija, tiek uzturēti epidemioloģiskie drošības pasākumi - distancēšanās, sejas aizsargmasku un cimdu izmantošana, dezinfekcijas līdzekļu pieejamība, ķermeņa temperatūras mērīšana uzņēmuma darbiniekiem un apmeklētājiem u.c.

Patlaban produkcijas piegāde tiek veikta kā līdz šim, ievērojot augstākos standartus. Uzņēmums uzsver, ka pārtikas produkti ir veselībai droši, un ar to starpniecību Covid-19 pārnese nav iespējama.

Ražotnes darbs esot īslaicīgi apgrūtināts, bet nav apstādināts.

Kā ziņots, atklājot Covid-19 uzliesmojumu, kurā inficēti 19 kāda Rīgas pārtikas uzņēmuma darbinieki, kopumā tika testētas 273 personas, otrdien medijiem atklāja SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Pagājušās nedēļas nogalē šajā uzņēmumā jau tika atklāti trīs Covid-19 pacienti, tāpēc sadarbībā ar laboratorijām tika pieņemts lēmums kopumā izmeklēt 273 darbiniekus.

Epidemiologs neizslēdz, ka, iespējams, tiks atklāti vēl inficēšanās ar Covid-19 gadījumi.

LETA jau ziņoja, ka kompānija "Forevers" reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 6,305 miljoni eiro. "Forevers" ražo desas, cīsiņus, kūpinājumus, kā arī svaigas gaļas produkciju. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Ždans.

2018.gadā "Forevers" strādāja ar 37,535 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa pieauga 2,8 reizes - līdz 2,887 miljoniem eiro. Kompānijas 2019.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

Atbilstoši "Firmas.lv" datiem uzņēmumā pērn strādāja 308 cilvēki.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu