Novembrī ST vērtēs normu, kas ierobežoja azartspēļu organizēšanu Covid-19 dēļ (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Satversmes tiesa (ST) novembrī skatīs lietu par normu, kas ierobežoja organizēt azartspēles sakarā ar Covid-19 izplatību, pavēstīja ST pārstāve Ketija Strazda.

Par normu, kas liedza organizēt azartspēles sakarā ar Covid-19 izplatību, tika ierosinātas divas lietas, bet tiesa lēma tās apvienot. ST tagad vienkopus vērtēs sūdzības no uzņēmumiem SIA "Optibet", SIA "Alfor", SIA "Admirāļu klubs", SIA "Latsson Licencing" un SIA "Furors".

Lietas skatīšana rakstveida procesā nozīmēta 11.novembrī.

Tiesā ir apstrīdēts likuma "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību" 8.pants, kurā noteikts, ka ar Covid-19 izplatību saistītās ārkārtējās situācijas laikā ir aizliegts organizēt azartspēles un izlozes, izņemot interaktīvās azartspēles, skaitļu izlozes un momentloterijas.

Tāpat apstrīdēta šī likuma 9.panta satversmība. Šajā pantā noteikts, ka uz šā likuma darbības laiku Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija aptur visas azartspēļu organizēšanas licences gan fiziskajās azartspēļu organizēšanas vietās (kazino licence, spēļu zāles licence, bingo zāles licence), gan interaktīvajā vidē un (vai) izmantojot elektronisko sakaru pakalpojumu starpniecību.

Pieteikuma iesniedzējas uzskata, ka tām bija pilnībā liegtas tiesības veikt komercdarbību un sasniegt komercdarbības mērķi - gūt peļņu. Tādējādi esot pārkāpts no Satversmes 1.panta izrietošais tiesiskās paļāvības princips, kā arī apstrīdētās normas neatbilstot Satversmes 105.panta pirmajā un trešajā teikumā noteiktajām tiesībām uz īpašumu un Satversmes 91.panta pirmajā teikumā noteiktajam vienlīdzības principam.

Pašlaik valstī nav spēkā ārkārtas situācija.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu