Stacionēti vēl deviņi Covid-19 slimnieki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēdējās diennakts laikā Latvijā stacionēti vēl deviņi Covid-19 slimnieki, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija. Tādējādi slimnīcā šobrīd ārstējas 61 Covid-19 slimnieks, kas ir līdz šim augstākais stacionārā esošo sasirgušo skaits.

NVD informē, ka slimnīcā šobrīd ārstējas 61 pacients: 56 ar vidēji smagu slimības gaitu, pieci ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīti 247 pacienti.

Kā ziņots, trešdien, 7. oktobrī slimnīcā tika nogādāti desmit saslimušie, kas ir lielākais vienā dienā hospitalizēto Covid-19 skaits kopš pandēmijas sākuma. 

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs piektdien preses konferencē norādīja, ka lielākoties novēroti tipiski uzliesmojumi, un liela nozīme ir tam, ka cilvēki turpina apmeklēt darbavietas un izglītības iestādes ar šķietami viegliem saslimšanas simptomiem.

Kā piemēru speciālists minēja vīrusa uzliesmojumu pārtikas uzņēmumā "Līcis 93". Tajā no 90 izmeklētajiem darbiniekiem ar siekalu testu palīdzību saslimšana ar Covid-19 konstatēta vismaz 30 cilvēkiem. "Protams, tas nevarēja notikt vienas vai divu dienu laikā, tātad infekcija izplatījusies ilgāku laiku," norādīja Perevoščikovs.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu